Virserum vann efter sanslöst drama - division 2-drömmen lever

Sista chansen att haka på i racet om seriesegern, som innebär division 2-spel nästa säsong. Och som Virserum tog den chansen. 4-4 mot serieledande Nässjö kom med tre sekunder kvar av matchen och segermålet tre minuter in i förlängningen. – Fullständigt osannolikt, pustar tränaren Fredrik Pettersson.

Foto:

Ishockey2017-03-18 06:15

Virserum var i underläge under i stort sett hela matchen. Efter två perioder ledde serieledande Nässjö med 3-1 och då talade inte mycket för hemmalaget.
Men en mycket stark tredjeperiod tog VSGF in i matchen. Och avslutningen höll på att ta kål på tränaren.
– Det här är inte bra för hjärtat, skrattar tränaren Fredrik Pettersson efter att ha fått se Simon Dahl kvittera till 4-4 med tre sekunder kvar av matchen och Jim Nordh avgöra till 5-4 tre minuter in i förlängningen.

Simon ägde hallen
– Fruktansvärt för Nässjö, men underbart när man är på rätt sida, summwrar VSGF-tränaren.
Isens kung denna kväll var Simon Dahl, en av de division ett-spelare som anlände från Vimmerby Hockey till Virserum inför säsongen.
Simon hade ett finger med i samtliga Virserums mål – han gjorde tre själv och spelade fram till de båda övriga.
– Simon ägde hallen i dag. Det är bara att av sig hatten.
– Nu har han tränat kontinuerligt den senaste tiden och då höjs ju så klart nivån. Han ledde oss verkligen på ett sagolikt sätt, säger Fredrik Pettersson.

Fin sits
I morgon, söndag, väntar nye serieledaren Sölvesborg hemma för Virserum. Seger där så sätter sig laget i en fantastiskt fin sits.
I den sista omgången möter Virserum redan avhängda Åstorp, medan lagen som man slåss med seriesegern om, Sölvesborg och Nässjö, möter varandra.
– Vilken match det blir i morgon. Det är bara att njuta och tycka att det är fantastiskt. Men längre än så tittar vi inte, säger Fredrik Pettersson.
Utöver Simon Dahl svarade även Alexander Andersson och målvakten Robert Davidsson för starka insatser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!