Virserum vann toppmötet mot Eksjö

Virserum tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Eksjö i Hockeytrean södra D fortsättningsserie på fredagen med 5-2 (2-2, 1-0, 2-0).

Virserums SGF vann mot Eksjö HC

Ishockey2024-02-02 21:18

En viktig seger i toppen av tabellen.

- Jag tycker vi gör en bra första period frånsett sista 5 minuter. Sen gör vi 2 perioder som är helt okej. ☺️ Vi vinner trots att vi inte gör vår bästa match! Eksjö stod upp bra mot oss! Jag vill ge beröm till Simon borgenäs och Jakob Axelsson i målet, kommenterade Virserums tränare Pierre Gustavsson.

Därmed har Virserum vunnit sju matcher i rad i Hockeytrean södra D fortsättningsserie och behöver tre segrar till för att gå igenom serien obesegrade.

Virserum tog ledningen efter 11.42, genom Simon Borgernäs assisterad av Joel Stridell och Wille Ekström.

Virserum gjorde 2-0 efter 13.16, när Gogodon Go Gordon Mccheane hittade rätt framspelad av Noah Andersson och Filip Öhlin.

Efter 18.09 i första perioden nätade Carl Blomqvist, framspelad av Christian Sollin och Hampus Käll och reducerade åt Eksjö.

Eksjö kvitterade till 2-2 efter 19.01, när Arvid Sundlöf fick träff på pass av Isac Levander och Kristian Harrysson.

Efter 7.21 i andra perioden slog Simon Borgernäs till återigen, på pass av Gogodon Go Gordon Mccheane och Joel Stridell och gav Virserum ledningen. I tredje perioden gjorde Virserum 4-2 efter 12.02 genom Filip Öhlin. Och med bara 1.38 kvar satte Simon Borgernäs avgörande 5-2.

Virserums Simon Borgernäs gjorde tre mål och Gogodon Go Gordon Mccheane gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Resultatet innebär att Virserum fortsätter toppa tabellen och Eksjö ligger på tredje plats i tabellen.

Virserum tar sig an Valdemarsvik i nästa match hemma söndag 11 februari 16.00.