Virserums SGF stoppas från spel – efter smitta i laget

Det blir ingen match för Virserums SGF ikväll (onsdag). Minst en spelare i hockeylaget har bekräftats vara smittad av covid-19. "Vi visste att vi hade det i och runt föreningen", säger Christian Höglander i VSGF.

Deppigt... VSGF har drabbats av minst ett covid-fall.

Deppigt... VSGF har drabbats av minst ett covid-fall.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-11-10 16:36

VSGF skulle ha spelat match mot TAIF Löfstad på bortais under onsdagkvällen. Men matchen i Hockeytrean har skjutits upp, efter att en spelare i Virserum testat positivt för covid-19. Därtill har man ytterligare två spelare som fått positiva svar på sina snabbtester.

– Vi vet inte så jättemycket mer än att vi har ett bekräftat fall och två som fått positiva svar på snabbtesterna. De har varit hos läkare och testat sig, så förhoppningsvis får vi svar under kvällen, säger Christian Höglander i VSGF.

Han fortsätter:

– Men det är bara han som är bekräftad som har känt av symptom.

Division 3-laget ska enligt spelschemat spela ett hett derby borta mot Åseda på lördag. Även den matchen riskerar att skjutas upp.

– Det lär nog inte bli något på lördag heller. Vi har sagt att vi åtminstone ska avvakta i sju dagar, säger Höglander, som inte är förvånad över att man fått in smittan i laget:

– Nej, vi visste att vi hade det i och runt föreningen. Så det var ganska väntat ändå. Visst, ungdomsverksamheten är pausad och det var bara vi som var igång, så någonstans hade man kanske hoppats att vi skulle komma undan.

Onsdagens motståndare TAIF Löfstad hade förståelse för situationen.

– Ja, det var inga konstigheter från deras sida. De förstod oss. Nu får vi försöka hitta ett annat datum för matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!