Revanschsuget Virserum siktar högt: "Jämnare serie"

På söndag drar Hockeytrean igång och ett revanschsuget Virserum tar emot Eksjö hemma i premiären. "Vi är sugna på att komma igång", säger tränaren Wictor Holmberg.

Virserum Hockey inleder serien hemma mot Eksjö på söndag.

Virserum Hockey inleder serien hemma mot Eksjö på söndag.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-10-01 12:00

Hockeytrean avbröts som så många andra sporter i november ifjol. Det gör Virserum extra sugna på att få komma igång igen.

– Vi gick som tåget och kände att vi hade kunnat gå riktigt långt ifjol när serien avbröts. Därför är revanschsuget extra stort bland spelarna inför den här säsongen, säger tränaren Wictor Holmberg som gör sin andra säsong i VSGF.

Virserum har tappat ett par spelare inför säsongen, men har lyckats ersätta dem väl. Nyförvärven är Shuan Lymer, Anton Holm, Jordan Bautista, Elias Borgernäs och Albin Envall.

– Jag är väldigt glad att vi har kunnat bygga vidare på den stommen vi hade ifjol. Visst finns det ett par avbräck, men vi har fått in ett par vassa spelare också. Shuan Lymer är en duktig back som kommer stärka upp förstafemman. Anton Holm känner jag till från juniortiden i Boro och han borde kunna tillföra en hel del på den här nivån.

Serien består av åtta lag där de tre främsta går direkt till Alltrean. De två bästa fyrorna tar också plats.

– Vi ska givetvis vara med och tampas i toppen. Åseda brukar också vara med där uppe och Lenhovda ser ut att få ihop ett intressant lag och även Rydaholm kan bli tuffa. Generellt sett känns det som att serien kan bli jämnare i år och det är bra.

På söndag är det Eksjö som står för motståndet på hemmais för Virserum. Ett lag som Virserum har besegrat två gånger om på försäsongen med 7–1 och 7–2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om