Visst klev han fram igen: "Har hittat flow framför mål"

Börjar det bli tjatigt? Det må så vara. Ni vet att Anton Carlsson var assistkung i grundserien, men att han bytt "skepnad" i Allettan. Nu i rollen som målgörare. "Jag har hittat ett bra flow framför mål", säger han efter två nya baljor i 3–0-vinsten mot Dalen.

Isac Göransson face to face med en linjedomare.

Isac Göransson face to face med en linjedomare.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-02-17 07:30

Pang, rakt upp i nättaket. 0–1. 

– Eddie (Levin) forecheckade hårt och bra så att backen gjorde ett misstag. Sen fick jag ett bra läge och ja...gick väl på instinkt, säger Anton när han kortfattat ska beskriva ledningsmålet.

Det här är nye Anton Carlsson. Eller nye och nye, i vart fall den här säsongen. Vicekaptenen har alltid gjort sina mål, men den här säsongen lyste de med sin frånvaro tills det vankades Allettan. Då har han fått sprutt på målmaskinieriet. 

Med sina två nya fullträffar mot Dalen och totalt sju, är han delad tvåa i seriens målliga. Snacka om makalös förvandling för den spelskicklige forwarden som gjorde noll (!) mål i grundseriens 18 omgångar. 

Och just det, hans andra mot Dalen kom i öppen kasse och betydde 0–3 i slutet av matchen.

undefined
Anton Carlsson klappas om efter att ha gjort sitt andra och Vimmerbys tredje mål i matchen.

Anton Carlsson var inblandad i Vimmerbys samtliga tre mål den här kvällen, då han också snyggt passade fram Hugo Ollila till 0–2. 

– Jäkligt skönt att vi gjorde mål i powerplay. Det var ett tag sen. 

Hur har det varit, att ni inte varit så lyckosamma i pp?

– Nämen, det har varit lite snack utifrån, men framför allt är vi självkritiska. Det har inte stämt och kanske att vi varit överkonstruktiva. Därför var det skönt att vi lyckades göra mål nu. 

Att matchen i sig inte blev någon flashig hockeypropaganda med finessrikt lir och massor av målchanser, var inte överraskande för Anton Carlsson.

– Nä, matcherna mot Dalen brukar oftast bli så här. 

undefined
Isac Göransson face to face med en linjedomare.

Han var supernöjd över segern och att Vimmerby i allra högsta grad är inblandade i fajten om att bli topp-två, vilket betyder ett steg närmare spel i kvalserien. 

Nöjd var också tränaren Hampus Sylvegård. 

– Vi gör en bra bortamatch. Vi spelar stabilt, klokt och med bra tålamod. Vi ville inte bjuda Dalen på något och det tycker jag inte vi gör heller. Visst, de har några chanser, men på det stora hela skapar de inte så mycket. Defensivt gör vi det jättebra. Sen är det roligt att se vårt agerande i specialteams. Både boxplay och powerplay är riktigt bra. 

undefined
Vinnarblick. Kaptenen Jakob Karlsson fick se sitt lag vinna som så många gånger tidigare mot Dalen.

Nu får VH några dagars ledigt, utan match.

– Det är välbehövligt, både fysiskt och mentalt. 

Nästa uppgift: Visby/Roma borta mot onsdag. Vimmerby reser till Gotland inte bara med en färsk triumf borta mot HC Dalen, utan med fem raka vinster på bortais. 

Dalen-Vimmerby: 0-3

Första perioden: 0–1 (17.43) Anton Carlsson

Tredje perioden: 0–2 (45.06) Hugo Ollila (Anton Carlsson, Jakob Karlsson), spel 5/4, 0–3 (58.43) Anton Carlsson (Johan Norberg, Robin Christoffersson), spel 5/4. 

Skott: 15–18

Utvisningar: Dalen 5x2. VH: 5x2

Publik: 336

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!