Vita Hästen galopperade ifrån VH

Det var upplagt för hockeyfest. Och fest blev det - för Vita Hästen. För VH slutade det med en baksmälla. - Vi blev paralyserade av deras tuffa närkampsspel i första perioden, säger Vimmerbys tränare Anders Spaak efter 0-4.

En hästspark. Vimmerby Hockey föll med 0-4 mot Vita Hästen.

Ishockey2012-09-28 22:06

1 606 åskådare, festlig inramning - och möte mellan två tippade topplag. Förutsättningarna var bästa tänkbara för en härlig hockeyfight. Men nja, så blev det inte. Vimmerby bjöd helt enkelt inte upp till dans.
Gästande Hästen var bättre på precis varenda punkt i första perioden och även inledningsvis av den andra. De var starkare, aggressivare, snabbare - och ja...vad ni vill. Det var kort och gott klasskillnad.
- Jag såg ungefär samma tendenser i början mot Skövde. Det får bara inte hända. Jag menar... vi var ju knappt tvåa eller trea på pucken, säger Anders Spaak och fortsätter:
- Var och en måste rannsaka sig själv och jobba hårdare i varenda situation.

"Spelade som vi ska"
Vimmerby såg minst sagt ängsligt ut. Vita Hästen stressade och pressade VH-spelarna till enkla och ideliga misstag.
- Vi var nog inte beredda på deras tuffa och hårda närkampsspel, analyserar Anders Spaak.
Hans tränarkollega Patrik Klüft sa så här:
- Vi spelar precis som vi ska, framför allt i den första perioden. Då är vi också väldigt effektiva.
Jodå. Hästen hade bra utdelning och gick behändigt fram till en 3-0-ledning, där två av målen kom i power play. Båda av Henrik Bankelius för övrigt.

Blev rejälare
Till den andra perioden ersattes Calle Brattenberger av Robin Andersson i målet. Han fick en hemsk start - med ett baklängesmål redan efter nitton sekunder. Och då var det princip godnatt för VH. Sakta men säkert jobbade de sig dock in i matchen och tog över spelmässigt, samtidigt som Vita Hästen spelade på resultatet.
- Vi blev rejälare ju längre matchen led och vi vek aldrig ner oss. Det får vi ta med oss till nästa match, säger Spaak.