von der Geest har siktet på Hockeyettan

I en intervju med HockeyNews.se berättar VIK-fostrade Marcus von der Geest om sin jakt på ett kontrakt i HockeyEttan. – Det är nu eller aldrig, säger Marcus till HockeyNews.se.

Marcus von der Geest i den så kallade "old-timers-matchen" tidigare i vintras.

Marcus von der Geest i den så kallade "old-timers-matchen" tidigare i vintras.

Foto: Rikard Nilsson

Ishockey2020-05-23 18:30

Det har gått några månader sedan chockbeskedet kom om hockeyprofilen Mikael von der Geests död. Nu blickar sonen framåt.


HockeyNews: Hur har responsen varit utifrån sedan ni offentligt valde att berätta om din fars missbruk och hans bortgång?

– Det har bara varit positivt. Många har tyckt att det var starkt gjort. Vi har mycket bra folk runt omkring oss.
 

Marcus har tidigare spelat på division 1-nivå men inte kunnat göra sig bofast i ligan. Nu ska han göra ett nytt försök.

– Jag har varit i en del klubbar och har slarvat bort en del chanser. Ibland har det inte funkat med jobb, eller så har jag kastat in handduken för tidigt. Med åren har jag blivit klokare som person och som hockeyspelare. Det är nu eller aldrig. Jag har inte varit i bättre form konditionsmässigt, det kanske är en klyscha, men i mitt fall stämmer det, säger Marcus och fortsätter:

– Efter att pappa gått bort har jag blivit ännu mer sugen på att ge hockeyn en ordentlig chans. Jag har fått en boost och jag tror även pappa hade önskat detta om han fortfarande hade varit i livet. 

En potentiell klubbadress är Kalmar HC, som han träffade i veckan.
– Det stämmer. Jag var där i går (läs torsdag) för ett första möte. Det var väl inget konkret, de berättade om deras upplägg och lite allmänt om klubben. Det var ett ganska bra möte, men det var varken bu eller bä. Kalmar är en klubb jag gärna spelar i. De satsar och har en ny hall om ett år. Hockeyn i Kalmar har fått ett uppsving, även om det gick tungt i fjol. Jag gillar även staden, säger centern.

– Vi ska hålla kontakten. De har en centerplats ledig, så vi får se vad som händer.

Skulle det inte bli spel i Hockeyettan kommer Marcus att välja spel i division 2 igen. 

– Jag kommer att vänta på ett förslag från ettan så länge som det är möjligt. Men blir det inte så kommer jag att fortsätta spela på en lägre nivå.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!