VSGF har en hel femma med kanadensare: "De ser bra ut"

Derek Chin. Det är Virserums nye kanadensare. Nu har klubben fem spelare från det stora landet i Nordamerika. "Det märks att många pratar hockey nu", säger VSGF-tränaren Wictor Holmberg.

Virserum har rustat starkt inför seriepremiären om knappa två veckor.

Virserum har rustat starkt inför seriepremiären om knappa två veckor.

Foto: Arkiv

Ishockey2020-09-15 17:22

Om knappa två veckor börjar division tre-serien i hockey. Virserums SGF har återigen seglat upp som en stark toppkandidat. Inte minst efter de utländska värvningarna av fem kanadensare och en tjeckisk spelare. Värvningarna höjer hockeytemperaturen ett par grader, minst. 

– Det är många som kommer fram och pratar ishockey när jag är i affären. Det är ganska mycket snack, vilket såklart är jätteskoj, säger tränaren Wictor Holmberg. 

Senaste i raden av importer från Kanada är 18-årige backen Derek Chin. 

Hur kommer det sig att ni har värvat honom?

– Hans agent kontaktade mig och frågade om jag hade plats för honom. Men jag var osäker och rekommenderade honom till Boros J-lag istället. Men efter att ha tränat både hos oss och med Boro, så kände Derek att han ville spela här. Och ja...han har sett bra ut och går in på sex backar. 

Vad är det för spelartyp?

– Han är lite elak och fysiskt stark. 

Vad tror du att det beror på att så många transatlanter söker sig till Sverige?

– Sverige är väldigt populärt, liksom Frankrike. Det är vad jag förstår de mest attraktiva länderna i Europa för spelare från USA och Kanada. Det är en bra väg för att skaffa sig ett namn och gå vidare i karriären. 

Med ett par veckor kvar till seriestarten (Diö hemma 27 september), hur tycker du att det ser ut?

– Mycket bra. Sedan gäller det att hitta ett sätt att få ihop allt till en enhet. Jag är ny som tränare och vi har många nya spelare i laget. Men det är ett jäkligt bra gäng och det är bra go i laget. Med kanadensarna får vi en naturlig mentalitet i den hockey som jag vill spela, med hög press och hård checking. Jag gillar inte passiv hockey. Det är tråkigt. 

Truppen är i det närmaste komplett. Det som saknas är enligt Holmberg en andrecenter. 

– Jag vill gärna ge William Björklund ett kontrakt, men han är osäker på om han kan spela då han eventuellt måste flytta för arbete. 

VSGF har kvar att möta Lenhovda, Valdemarsvik och Boro i träningsmatcherna, innan serien startar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!