VSGF har något på gång: "En spetsspelare med råge"

Virserums SGF hade en kanonsäsong bakom sig, tills den avbröts. Nu tar VSGF sikte på nästa – och har en mycket intressant spelare på gång: "Vi ska träffa honom ikväll (tisdag). Skulle det gå i hamn blir han treans bäste spelare".

Spetsspelare på gång till Virserum? Jo, så kan det bli.

Spetsspelare på gång till Virserum? Jo, så kan det bli.

Foto: TT

Ishockey2021-02-09 10:55

Det säger tränaren Wictor Holmberg. 

Hur pass nära är det med spelaren i fråga?

– Jag har en positiv känsla, men jag har inga förhoppningar att det ska lösa sig redan idag eftersom det är vårt första möte med honom. Det är en spetsspelare med råge. 

Vilken spelare det handlar om vill inte Holmberg avslöja, däremot berättar att han att han tidigare har spelat på en hög nivå. 

Är det en målvakt, back eller forward?

– Haha, det vill jag inte säga. 

I dagsläget har VSGF klart med sex spelare: Felix Nyström, Derek Chin, Domenik Brzek, Karl Torstensson, Otto Svensson och Joel Stridell. 

– Jag tycker att vi ligger bra till i fas. Om det var något som var positivt med att serien avbröts, så var det att vi fick möjlighet att börja jobba med lagbygget i ett tidigt skede. 

Wictor Holmberg säger att det förs diskussioner med alla spelare från den befintliga truppen – och att kontakter tagits med potentiella nyförvärv. 

– Vi fortsätter att titta på utlandet. Kanada har blivit lite av vår region. 

Hur kommer det sig?

– Jag har mycket kontakter i Nordamerika och lärde känna många personer under Boro-tiden, säger VSGF-tränaren och tillägger att de utländska spelarna som representerade klubben i höstas trivdes bra i Virserum. 

– Den sociala biten är jätteviktig. Jag kan känna att de blev väl omhändertagna på alla möjliga sätt. 

Är det några spelare som lämnar?

– Nej, ingenting är klart i det här läget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!