VSGF kan ta jättekliv mot Alltrean – mot rivalen

Topp tre. Det är vad som gäller för Virserums SGF för spel i Alltrean. I helgen väntar seriefinal – mot rivalen Åseda. "Såklart det är en viktig match för fortsättningen", säger Wictor Holmberg.

Vilket lag går vinnande ur prestigekampen den här gången? Nytt möte och seriefinal väntar mellan Virserum och Åseda.

Vilket lag går vinnande ur prestigekampen den här gången? Nytt möte och seriefinal väntar mellan Virserum och Åseda.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-12-10 19:45

Allt har nästan gått som på räls för formstarka Virserums SGF sedan 21 oktober. Enda plumpen kom i söndags, i den uppmärksammade och avbrutna bortamatchen mot Skärblacka. I övrigt har VSGF vunnit rubbet. I praktiken innebär det att laget har vunnit tio av de elva senaste matcherna. De blåvita har också skaffat sig ett utmärkt läge för att fixa första delmålet den här säsongen: en plats i Alltrean. 

VSGF är tvåa i tabellen bakom Åseda, som väntar på lördag. 

Hur är din känsla inför mötet?

– Jag har haft en bra känsla sedan serien startade. Om vi tar poäng nu så tar vi ett stort steg mot Alltrean, säger tränaren Wictor Holmberg.

Rivalerna möttes nyligen, då Virserum vann med 6–3 på bortais. Å andra sidan blev det brakförlust (1–7) när de möttes i Virserums Ishall i mitten av oktober. Men det är lagt till handlingarna sedan länge...

– Vi kommer med gott självförtroende till matchen, samtidigt måste vi gå ut och göra jobbet, förtydligar Holmberg. 

VSGF matchar hårt för tillfället och spelade hemma mot TAIF Löfstad i torsdags. Där blev det seger med 7–4, men Holmberg har blandade känslor efteråt:

– Vi var jättebra i början och gick fram till 6–0, sen tappade vi och tillät Löfstad att komma in i matchen. Det var inte bra. 

Ska Virserum lyckas bärga en ny trepoängare mot Åseda får de definitivt inte slå av på takten. I potten ligger inte bara ett prestigeladdat derbymöte och seriefinal, utan även möjligheten att i princip säkra en plats i Alltrean. 

I segermatchen mot TAIF Löfstad gjorde följande spelare poäng: Karl Torstensson 2+1, Jordan Fogarty 1+2, Thomas Mansbridge 1+2, Jordan Harding Bautista 1+1, Jeremy McNeil 1+1, Derek Chin 0+2, Joel Stridell 0+2, Olle Engqvist 1+0, Elias Borgenäs 0+1, Dominik Brzek 0+1. 

Matcher i toppen

Virserum: Åseda (h), Valdemarsvik (b), Rydaholm (b), Lenhovda (h). Skärblacka: Lenhovda (h), TAIF Löfstad (b), Rydaholm (h). Rydaholm: TAIF Löfstad (h), Virserum (h), Skärblacka (b). Lenhovda: Skärblacka (b), Eksjö (h), Virserum (b). 

Tabelltoppen just nu, där serien avslutas efter 21 spelade matcher. Virserum är det enda lag i toppstriden som har fyra återstående matcher, de övriga har tre. 

1) Åseda 44 poäng (+96)

2) Virserum 38 poäng (+43)

3) Skärblacka 37 poäng (+25)

4) Rydaholm 33 poäng (-11)

5) Lenhovda 32 poäng (+11). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!