VSGF tog sin första seger i Alltrean

Skulle VSGF lyckas ta sin första seger i Alltrean eller skulle Valdemarsvik ta sin tredje raka? Det blev VSGF som fick jubla högst, efter seger med 4–2.

Virserums SGF vann hemma i Modig hallen mot Valdemarsvik.

Virserums SGF vann hemma i Modig hallen mot Valdemarsvik.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2019-12-15 19:43

Virserums SGF välkomnade Waldemarsviks IF till Modig hallen under söndagen för match i Alltrean. Gästande Valdemarsvik hade inför matchen vunnit båda sina inledande matcher medan VSGF bara hade spelat en och förlorat den. Men på söndagen kom den första segern, efter att man vunnit med 4–2. 
– Vi kände på oss att det var vår dag och bara körde på. Det här ska vi bygga vidare på nu, säger Tomas Larsson, tränare i VSGF. 

Valdemarsviks-tränaren Mathias Nilsson tyckte att VSGF vann välförtjänt.
– Det är aldrig kul att förlora. Men det blir alltid täta matcher mot Virserum och man får ändå säga att de vinner rättvist idag (läs söndag). 

Det var hemmalaget VSGF som började matchen bäst och skapade också väldigt många chanser. Bland annat hade man flera farliga lägen i powerplay under inledningen av matchen, men bortlagets målvakt Samuel Jupiter stod emot allt. Efter tolv minuter fick Valdemarsvik ett kontringsläge och kunde ta ledningen genom Fredrik Asplund, som också blev periodens enda mål. I början på den andra kvitterade Simon Dahl för VSGF men direkt därpå var gästerna i ledningen igen. Då slog Adam Koponen till och kvitterade på nytt för sitt VSGF och i den tredje perioden tog man också över kommandot och gick upp i ledning genom poängkungen Simon Dahl. Daniel Öhlund fyllde på med 4–2, som också blev slutresultatet.
– Egentligen så är det väl närmare att vi gör vårt femte mål än att de reducerar där på slutet, så det kändes aldrig oroligt, säger Tomas Larsson och fortsätter:
– Även att vi släpper in ett mål i början så sjönk vi inte ned och ingen slappnar sedan av utan alla fortsätter att jobba, säger han och berömmer backen Adam Lindahl för sin insats i VSGF. 


Waldemarsviks IF hade åtta utvisningar och totalt 16 minuter i utvisningsbåset, vilket nästan är en hel period.
– Vi förlorar på att vi tar för många utvisningar och får därför ingen rytm i spelet. Det tar för mycket energi och kör slut på oss men vi har bara oss själva att skylla, säger Mathias Nilsson.

Målvakten Samuel Jupiter var bäst i bortalaget.

Målen: 0–1 Fredrik Asplund (Thomas Wallgren, Markus Hellman), 1–1 Simon Dahl (Andreas Lundgren, Jim Nordh), 1– 2 Mathias Fransson (Hugo Svensson, Fredrik Asplund), 2–2 Adam Koponen (Karl Torstensson), 3–2 Simon Dahl (Jim Nordh, Robert Davidsson), 4–2 Daniel Öhlund (Adam Lindahl, Andreas Lundgren).

Tomas Larsson var nöjd efter matchen.
Tomas Larsson var nöjd efter matchen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!