VSGF-tränaren: "Skulle göra mycket nytta hos oss"

Virserums SGF vill förstärka truppen med "en riktig spetsspelare". Just nu är siktet inställt mot utlandet.

Det blir utländsk prägel på Virserum i vinter.

Det blir utländsk prägel på Virserum i vinter.

Foto: Arkiv

Ishockey2020-06-05 14:37

– Jag har daglig kontakt med en spelare som jag hoppas mycket på. Jag känner honom personligen och vet att han skulle göra mycket nytta hos oss. Det är en väldigt duktig ishockeyspelare, säger tränaren Wictor Holmberg.

Var kommer han ifrån?

– Han är från Europa, så mycket kan jag säga, men för tillfället befinner han sig i USA. Jag hoppas att värvningen går i lås. Det känns lovande.

Tidigare har VSGF värvat Wesley Howerton och Thomas Mansbridge från Kanada, samt Dominik Brzek från Tjeckien. Det kan alltså bli ytterligare en utländsk spelare till den kommande säsongen.

Wictor Holmberg är mycket nöjd med lagbygget, trots att stjärnduon Simon Dahl och Jim Nordh har försvunnit.

– Det är förstås tråkigt att de har lämnat, men det gör att andra spelare kan kliva fram. På lite längre sikt behöver det inte vara negativt.

– Jag tycker att vi ligger jättebra till, med drygt 20 kontrakterade spelare. Truppen är i stort sett komplett. Det som saknas är ytterligare en spetsspelare, och där finns det som sagt ett namn vi jobbar med.

Försäsongen pågår för fullt. Den senaste tiden har VSGF-spelarna genomfört ett antal tester – med fokus på kondition, styrka och spänst.

– Jag är djävulskt imponerad av killarnas testresultat. Det är inte ofta spelarna är så pass bra tränade i maj/juni. Det finns en stabil grund att utgå ifrån, säger Wictor Holmberg.

Har ni bokat in några träningsmatcher?

– Ja. Än så länge har vi två matcher mot Lenhovda och en match mot Boro/Vetlanda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!