VSGF-tränaren stolt trots sur förlust

Virserums SGF kom till bortamatchen mot Tidaholm med endast 13 utespelare och gav serietrean en riktigt tuff match. Men hemmalaget drog dock det längsta strået i slutminuterna. "Pucken studsar inte vår väg", säger VSGF:s Tomas Larsson.

Virserums SGF lyckades inte vinna borta mot Tidaholm.

Ishockey2020-02-13 21:25

Virserums SGF ställdes mot Tidaholms HF på bortaplan under torsdagskvällen. VSGF låg inför matchen sexa i Alltrean med sina 14 poäng medan Tidaholm låg trea med 20 poäng.

VSGF hade ont om folk och kom till matchen med 13 spelare. Bättre blev det inte när Jim Nordh skadades och fick kliva av i den andra perioden. Men Virserum gjorde en kanoninsats ändå och var enligt tränaren Tomas Larsson det bättre laget. Tyvärr för deras del blev det till slut förlust med 5–3.
– Vi för spelet och det här är första gången man är riktigt nöjd trots att man förlorar. Vi gör det jättebra men pucken studsar inte vår väg, säger Tomas Larsson.

VSGF tog ledningen i matchen innan Tidaholm vände inför den andra perioden. I den andra perioden utjämnade VSGF och 2–2 stod sig till början på den tredje. Då tog hemmalaget ledningen igen – men Larssons gäng kvitterade omgående. Med två minuter kvar kom dock 4–3-målet för Tidaholm och sedan kom också femman i tom bur.
– Deras 4–3 är ett slumpmål. Det var ett väldigt tungt mål att åka på, suckar VSGF-tränaren.
– Det är en riktigt laginsats där kanske Alexander (Andersson) och "Robban" (Robert Davidsson) sticker ut lite extra.

Poängen i VSGF: Martin Holmstrand 1+0, Erik Arvidsson 0+1, Simon Dahl 1+1, Jim Nordh 0+1, Andreas Lundgren 0+1, Karl Torstensson 1+0, Emil Andersson 0+1.