VSGF värvar från VH – igen

Divsion tre-laget Virserums SGF hårdsatsar inför den kommande säsongen. Sedan tidigare har man bland annat värvat Simon Dahl och Alexander Andersson från division ett-laget Vimmerby Hockey – och nu är näste spelare fostrad i VH klar för VSGF.

Anton Proos, kommande säsong i Virserum.

Anton Proos, kommande säsong i Virserum.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2016-08-03 08:28

Det handlar om den skridskostarke 21-årige forwarden Anton Proos, som i fjol spelade med Nässjö och Åseda.

– Anton är en väldigt spännande spelare, med fruktansvärt bra skridskoåkning, som vi hoppas mycket på, säger Stefan Svensson i VSGF:s sportgrupp.

– Anton kom lite fel i Nässjö i fjol, men han har verkligen stor potential. Det såg man inte minst när han kom till Åseda.

I VSGF:s lagbygge återstår nu bara två platser – en back och en forward ytterligare ska in.

– Vi har en del krokar ute och det är många spelare som har hört av sig till oss. Det är ett helt annat sug kring hockeyn i Virserums nu än för några år sedan, säger Stefan Svensson.

Själv är Anton Proos både taggad och revanschsugen:
– Det är ska bli jättekul. VSGF har något jättespännande på gång. De har fått behålla de spelare som var framträdande i fjol och verkligen fyllt på med spets. Kul också att vi är så många från Vimmerby.
– I Nässjö fick jag ingen speltid, men när jag kom till Åseda kändes det jättebra. Sedan blev jag skadad och fick säsongen förstörd, så visst är jag revanschsugen, säger Proos.
Hur är din status nu?

– Jag har ett knä som krånglar lite, men det ska inte vara några bekymmer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!