Serieindelningen ändras inte – ett lag drar sig ur

Serieindelningen står fast för Alltrean – trots att majoriteten av klubbarna överklagade den. Nu står det också klart att Motala AIF drar sig ur serien och ersätts av Glimma HK.

Det har varit turbulent kring VSGF:s serie. Nu får man en ny motståndare, när ett lag dragit sig ur.

Det har varit turbulent kring VSGF:s serie. Nu får man en ny motståndare, när ett lag dragit sig ur.

Foto: torbjörn allvin

Ishockey2022-01-03 16:00

När indelningen för Alltrean A och B kom var det flera lag i B-serien som protesterade och även överklagade. Enligt Virserum SGF-tränaren Wictor Holmberg var i princip alla lag förutom VSGF och Åseda emot serieindelningen. 

– För oss spelar det ingen större roll, vi har ungefär lika långt överallt. Dock kan man ställa sig frågande till att vissa lag kan få en ekonomisk fördel av serieindelningen. Men annars ser jag inga större problem, sa Holmberg då.

Framför allt handlade det om att indelningen gav olika långa resor med kommande kostnader därtill. I Alltrean södra B placerades Åseda, Virserum, Motala, Lidköping, Halmstad, Helsingborg, Skärblacka och Pantern från Malmö. I södra A finns åtta lag från Göteborg med omnejd.

– Vi har skickat in en överklagan idag ihop med flera andra klubbar. Vi anser att förbundet har gjort en överträdelse mot serieindelningsbestämmelserna när de gjort den här indelningen, sa Maif-tränaren Patrik Söderlund för en vecka sedan.

– Bestämmelserna säger att serierna ska lottas geografiskt. Då är det totalt orimligt att Pantern och Helsingborg ska behöva åka upp hit för två matcher bara för att Göteborgslagen inte ska behöva åka så mycket buss, fortsatte han.

Någon ändring blev det dock inte. Tävlingskommittén för Region Syd beslutade att indelningen ska kvarstå, dock ska tävlingsbestämmelserna ändras till nästa år för att kunna göra det mer rättvist. En konsekvens av det är att Motala AIF valt att dra sig ur Alltrean. De ersätts av Glimma HK från Skåne.

– Det håller inte att åka till Malmö och Helsingborg när man spelar division 3. Dessutom är det ett extremt svårt år att ta sig uppåt när antalet division 2-lag minskas. Då har vi tagit beslutet att försöka utvecklas så gott vi kan i fortsättningstrean och ta ny sats mot nästa säsong. Det var ett lätt beslut att ta i laget och klubben, säger Söderlund till MVT.

Maifs hockeyordförande Stefan Svärd säger så här till MVT:

– Vi har inte resurserna för alltrean, kostnadsbilden fungerar inte. Vi är ingen elitklubb och då kan man inte åka 40 mil för en match.

– Dessutom kan vi inte köpa in spelare. Klubben måste vara beredd för en division 2-satsning med egna spelare underifrån. Vi behöver få upp en egen femma per år i A-laget och nu får vi bara upp enstaka spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!