VT:s sportreportrar tippar - så går det i allettan

"Allt avgörs på våren och det är då man vill vara med som längst." Orden tillhör Vimmerbytränaren Jeff Hällegard inför kvällens allettanpremiär. Tre av Vimmerby Tidnings sportreportrar tippar utgången av serien. Tror det eller ej men åsikterna är relativt lika.

Foto:

Ishockey2016-12-27 16:25

Torbjörn Allvin:
1) Troja,
2) Vimmerby,
3) Kristianstad
4) Borlänge
5) Nybro
6) Kallinge
7) Mariestad
8) Skövde
9) Kumla
10) Lindlöven

Varför har du tippat Vimmerby så högt upp?
– Jag brukar normalt sett vara ganska försiktig i mina tips i Allettan vad gäller VH. Jag tror att segern i den sista omgången mot Kristianstad betyder massor för det här laget - även i Allettan. De vet att de kan prestera på hög nivå i pressade situationer. Formen den senaste månaden talar också för VH, precis som målvaktsförvärvet av Oscar Fröberg. Det tisslas och tasslas också om att de har några mer klassförvärv på gång.

Ossian Mathiasson:
1) Troja
2) Borlänge
3) Kristianstad
4) Mariestad
5) Kallinge
6) Vimmerby
7) Nybro
8) Lindlöven
9) Kumla
10) Skövde

Varför rankar du Vimmerby så pass lågt?
– De har en del att leva upp till efter en grundserie som innehöll höga toppar och djupa dalar. Avslutningen var ändå stark, kapaciteten och kunnandet finns i detta lag. Det gäller att allt klaffar. 

Micael Rundberg:
1) Troja
2) Borlänge
3) Kallinge
4) Mariestad
5) Kristianstad
6) Vimmerby
7) Lindlöven
8) Nybro
9) Kumla
10) Skövde

Kommer något lag att floppa?
– Kombon ”Imponera i grundserien” och ”Lyckas i Allettan” existerar inte för Kristianstad. Det är sen gammalt. Laget avslutade dessutom årets grundserie med tre raka förluster och dessförinnan några ytterst knappa segrar. Såg segt ut. Hårdsatsande KIK måste steppa upp om målet om HockeyAllsvenskan ska kunna uppfyllas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!