Wahlberg lever proffslivet

Det är snabba puckar i hockey. Emil Wahlberg vet. Från att vara på vippen att lägga hockeykarriären på hyllan, väntar nu spel i Allsvenskan. Och ikväll match mot SHL-laget Karlskrona.

Emil Wahlberg har kommit in bra i sin nya klubb Västerviks IK - som ikväll tar emot Karlskrona på hemmais. Foto: Mikael Kindman.

Emil Wahlberg har kommit in bra i sin nya klubb Västerviks IK - som ikväll tar emot Karlskrona på hemmais. Foto: Mikael Kindman.

Foto:

Ishockey2016-08-16 08:56

Ni vet storyn. Från att ha varit lagkapten och en av de allra bästa och nyttigaste spelarna i Vimmerby under flera säsonger, slog det ner som en hockeybomb när Emil Wahlberg presenterades som ny spelare hos värsta konkurrenten Västerviks IK.

– Det gick snabbt. Jag var på väg att lägga av, sen kom Västervik in i bilden...

Och hockeylivet har delvis förändrats, ja... inte bara hockeymässigt – utan i stort. Numera kan vi titulera Åsedasonen proffs.

– Jo, ja... det stämmer väl. Jag har tjänstledigt från jobbet nu för att spela hockey.

”Stor skillnad”

Och glöm det där med kvällsträningar. 

När VIK tog klivet upp i Allsvenskan tränar laget på eftermiddagarna. Det har sina givna fördelar när man är tvåbarnsfar.

– Det är jätteskönt. Jag brukar åka från Vimmerby strax innan klockan tolv, vi tränar och sen är jag hemma igen runt halvsex. Det är stor skillnad på hur det var innan. 

– Med det här upplägget kan jag avlasta hemma på ett helt annat sätt.

Som hockeyspelare på heltid kan han också förbereda sig på ett helt annat sätt – och även få en annan återhämtning.

Hockeymässigt har han kommit in bra i sin nya miljö:

– Det har gått bra hittills. Det har känts bra både i huvudet och i benen. Jag brukar vara lite seg i början på säsongerna annars.

”Häftig match”

Som lag har Västervik inlett säsongen starkt, med två klara segrar mot division ett-lagen Lindlöven (4-1) och Mariestad (7-0).

– Det har sett bra ut, men vi har ändå gjort en del misstag och bjudit på lite för mycket, särskilt i den första träningsmatchen.

Det har VIK inte råd med i kvällens hemmamöte mot SHL-laget Karlskrona.

– Nä, vi måste verkligen vara på tårna. Det kommer bli en häftig match. Jag vet hur skoj det var att möta IK Oskarshamn när jag spelade i Vimmerby. Det är alltid roligt att möta lag från högre divisioner.

Har ni någon chans mot dem?

– Klart att det kommer gå riktigt snabbt på isen, men kan vi spela disciplinerat kan vi nog utmana dem.

När du nu ska spela i Allsvenskan, vad måste du själv utveckla som spelare?

– Svårt att säga egentligen. Det låter kanske lite klyschigt, men jag måste bli bättre på allt. Framför allt måste jag själv och vi som lag göra allt snabbare. Det är toppmatcher som väntar varje kväll.

Är det något speciellt lag du ser fram emot att möta?

– Det blir roligt med derbymatcherna mot Oskarshamn. Sen blir det kul att möta ”Jagge” (Jakob Karlsson) i Pantern och Oskar Carlsson i Karlskoga. Om Björn Jonason (också före detta VH) spelar i Södertälje, blir det roligt att möta dem också. 

– ... och så har vi storlagen AIK och Modo. Det finns ju flera killar i laget som är från Örnsköldsvik.

Det kan bli en härlig hockeyvinter för Emil Wahlberg, han som hade tänkt lägga av...

Emil Wahlberg spelar numera hockey på heltid och har på så sätt fått mer tid med familjen.
Emil Wahlberg spelar numera hockey på heltid och har på så sätt fått mer tid med familjen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!