Wahlberg och VIK överens

Enligt uppgifter till vår tidning är det nu klart. Västerviks IK värvar Vimmerby Hockeys lagkapten Emil Wahlberg. VIK-tränaren Mattias Karlin bekräftar: – Enligt de uppgifter jag har fått så kommer kontraktet skrivas under i början av veckan, säger han.

Enligt uppgift till vår tidning ska nu Emil Wahlberg ha bestämt sig för Västerviks IK. En detalj återstår att lösa i det kontrakt som förväntas signeras i början av veckan.

Enligt uppgift till vår tidning ska nu Emil Wahlberg ha bestämt sig för Västerviks IK. En detalj återstår att lösa i det kontrakt som förväntas signeras i början av veckan.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2016-05-08 10:59

I förra veckan avslöjade vår tidning att Västerviks IK hade inlett förhandlingar med Vimmerby Hockeys kapten Emil Wahlberg.
Så när som på en liten detalj i kontraktet är nu parterna överens och i morgon, måndag, är det tänkt att kontraktet ska skrivas under.
– Ingenting är helt klart ännu, men visst lutar det åt Västervik. Det har gått väldigt snabbt. För två veckor sedan var jag näst intill inställd på att sluta med hockeyn. Men vi får se hur det blir, säger Wahlberg hemlighetsfullt.
Hur tror du reaktionerna blir från vänner och supportrar i Vimmerby?
– Sedan ni berättade om intresset i förra veckan, så har jag faktiskt bara hört positiva saker. Självklart finns det väl personer som inte alls gillar om jag skulle gå till Västervik, men alla som jag har pratat med tycker att jag ska ta chansen om det går att lösa, säger Emil.

Under de senaste säsongerna har Åseda-fostrade Emil Wahlberg, lagkapten i Vimmerby Hockey, varit en av HockeyEttans allra bästa backar. Tidigare i år lämnade han besked om att hans privata situation, med heltidsjobb och kommande tillökning i familjen, gjorde att han med all sannolikhet skulle lägga skridskorna på hyllan.
Men det går som bekant fort i hockey. För nu är han och nykomlingarna i allsvenskan, Västerviks IK, överens. Det bekräftas även av VIK:s tränare Mattias Karlin.
– Jo, det ska väl vara så. Kontraktet är inte underskrivet än, men enligt de uppgifter jag har fått så kommer det att ske i början av kommande vecka.

Dealen med Västervik ska, enligt uppgifter till vår tidning, vara väldigt fördelaktigt för Wahlbergs utifrån hans privata situation och ger honom möjlighet att satsa på hockey och familj till etthundra procent.
Samtidigt tycker den spelskicklige backen, som kommer bo kvar i Vimmerby, att det skulle kännas märkligt att lämna VH.
– Visst vore det tungt. Vimmerby är det lag som har gett mig chansen i ettan. Men som det ser ut nu lutar det åt Västervik, säger Emil.

I Emil Wahlberg ser Västerviks tränare Mattias Karlin en back med stor potential i HockeyAllsvenskan. Så här sa han då intresset för Wahlberg blev officiellt:
– Jag har alltid gillat Emil och tycker att han har varit Vimmerbys bäste back i flera år. Många andra kanske har haft speciella spetskunskaper, men Emil är väldigt allround. Han är väl inte den som syns mest, men jag bedömer att han är den som har störst chans att spela i Allsvenskan utan att ha några problem med det.

I början av veckan kommer VIK med all sannolikhet också presentera två kontraktsförlängningar. Enligt källor med insyn i klubben är både trotjänaren Emil Georgsson samt forwarden Viktor Lindell klara för spel i allsvenskan kommande säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!