Wahlgren sänkte VIK

På fredagskvällen inkasserade Västerviks IK sin tredje raka förlust. MoDo, anförda av Tim Wahlgren vann med 4-0 - Wahlgren stod för tre av målen. – Det är bara att konstatera att vi inte var nära idag. Vi har en, kanske två, farligheter på hela matchen, säger backen Oskar Drugge.

Foto:

Ishockey2017-11-03 20:07

Ett mål per period (plus ett i slutet) räckte för gästerna från Örnsköldsvik för att frambringa en seger. VIK slet och försökte men hade inte tillräckligt med skicklighet för att hota Modo denna afton.

– Vi får slita oerhört för att skapa  målchanser och mål, då håller det inte att bjuda på mål i var och varannan match. Hade vi varit lite närmare våra motståndare vid tre av målen hade de lätt kunnat förhindras, menar Drugge.

Det forna storlaget leddes av sin 19-årige centertalang Tim Wahlgren, som inför matchen stod på ett mål. Med sina tre mot VIK var han sannerligen drivande i bärgadet av tre poäng.

– Det är surt som fan nu, men det är vi i omklädningsrummet som ska göra det. Det kommer inte att komma någon Jesus från ovan som vänder det här åt oss.

Rent spelmässigt var det inte tal om någon  superöverlägsenhet. VIK matchade Modos zontid, vann till och med skottstatistiken. Något som spelar mindre roll när Modo såg till att få utdelning på sina attacker. MoDOs backup-målvakt Isak Wallin höll nollan.

– Man märker att de har rutinerade spelare som har varit med några år på nivån. De tar ledningen och spelar smart efter det. Från vår sida var det rena pojklagsfasoner stundtals, säger Drugge.

Roger Forsberg, VIK-tränare, intervjuades efter matchen i CMore-sändningen. Hans tankar om matchen:

– MoDo vinner på smartness. Vi saknar skills och det är ofta det som avgör matcher på den här nivån.  Vi kämpar och sliter för klubbmärket och allt det och det är viktigt för mig.

VIK-tränaren fick också frågor om lagets jakt på nyförvärv.

– Vi tittar jättemycket på spelare. Vi sonderar terrängen men det är inte mycket ledigt på marknaden.

Förlusten var VIK:s tredje raka, med en målskillnad på 4-14 under de matcherna.

– Det gäller att hitta ett sätt att vinna en hockeymatch igen. Vi har en bra vardag, det har vi haft hela tiden. Jag känner ingen press eller stress som tränare. Jag vet vad jag står för och vad jag gör, avslutar Forsberg.

Bäst i VIK var Jacob Tenemyr och Pierre Gustavsson.

Missat senaste Studio Hockey-podden? Lyssna här!

Fakta och plusbetyg:

Västerviks IK – MoDo Hockey 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)
Plivit Trade-Hallen
HockeyAllsvenskan, omgång 15

Första perioden: 0-1 (03:36) Tim Wahlgren (Oskar Ståhl-Lyrenäs, Viktor Berglund) spel 5 mot 4
Andra perioden: 0-2 (17:16) Tim Wahlgren (Jesper Sellgren)
Tredje Perioden: 0-3 (03:39) Tim Wahlgren (Emil Alba, Sebastian Walfridsson), 0-4 (18:57) Magnus Häggström (Tobias Ericsson) spel 5 mot 4
Skott: 30-30 (8-9, 13-10, 9-8)
Utvisningar: VIK 5x2 min, MoDo 3x2 min
Domare: Christoffer Karlsson
Publik: 1409

Plusbetyg:
Jonas Fransson ++
Andreas Frisk ++
Oskar Drugge ++
Alexander Wiklund ++
Dan Pettersson ++
Joacim Hedblad ++
Joakim Englund ++
Kim Johansson ++
Oskar Svanlund ++
Patrik Blomberg ++
Christopher Fish ++
Erik Gustafsson ++
Emil Wahlberg ++
Jacob Tenemyr +++
Pierre Gustavsson +++
Lukas Löfquist ++
Mattias Elfström ++
Viktor Lindell ++
Tony Pappila ++

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!