Washington om Lundqvist: "Solid kandidat"

Fortsätter Henrik Lundqvist spela hockey? Och gör han det i så fall med sina förra rivaler i Washington Capitals? –Vi letar efter en veteran som kan vara backup-målvakt. Han är en väldigt solid kandidat för oss, säger klubbens general manager Brian McLellan till Washington Post.

Henrik Lundqvist i New York Rangers-tröjan. Arkivbild.

Henrik Lundqvist i New York Rangers-tröjan. Arkivbild.

Foto: Seth Wenig/AP/TT

Ishockey2020-10-07 08:10

McLellans uttalande spär ytterligare på ryktena som placerar den svenske stjärnmålvakten i Washington kommande säsong. Braden Holtby, som vann Stanley Cup med Capitals 2018, ser ut att lämna klubben som "free agent" och Lundqvist skulle i så fall kunna värvas till den amerikanska huvudstaden som ersättare, för att konkurrera om målvaktsspaden med 23-årige ryssen Ilja Samsonov.

Det var i förra veckan som New York Rangers meddelade att man köper ut sin 38-årige trotjänare från det sista året på kontraktet. Lundqvist har inte bekräftat att karriären fortsätter, men i söndags gav han en vink om att så kanske är fallet.

"Jag älskar fortfarande att tävla. Jag älskar spelet och jag vill fortfarande VINNA", skrev han på Twitter.

På fredag kväll, svensk tid, öppnar fönstret där NHL-klubbar har rätt att värva spelare som står utan kontrakt eller av andra anledningar satts upp på "free agency"-listan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!