Wennberg mÄlskytt i Seattle-seger: "JÀtteskönt"

Seattle har vunnit sin första NHL-match. En av mĂ„lskyttarna i den historiska segern mot Nashville var Alexander Wennberg. –Även om det Ă€r tidigt sĂ„ Ă€r magkĂ€nslan bra, sĂ€ger han till TT efter matchen.

Seattles center Alex Wennberg (21) gratuleras efter mÄlet.

Seattles center Alex Wennberg (21) gratuleras efter mÄlet.

Foto: Mark Humphrey/AP/TT

Ishockey2021-10-15 07:12

NHL:s yngsta klubb Seattle fĂ„r Ă„ka vidare pĂ„ sin bortaplansturnĂ© med sina tvĂ„ första poĂ€ng. PremiĂ€ren mot NHL:s nĂ€st yngsta klubb Vegas slutade med en snöplig uddamĂ„lsförlust. Men nĂ€r Nashville stod för motstĂ„ndet lyckades Seattle hĂ„lla undan och vann i stĂ€llet med 4–3.

– Jag vet inte om jag skulle sĂ€ga att vi skriver historia. Men just nu sĂ„ blir allt som vi gör ju en del av klubbens historia. Men i stĂ€llet för att se det sĂ„ skulle jag sĂ€ga att vi bygger en organisation frĂ„n grund och botten, sĂ€ger Seattleforwarden Alexander Wennberg.

"VĂ€xer in i matchen"

Matchen mot Nashville började dock illa för gÀsterna, nÀr Nashville tog ledningen drygt tre minuter in i första perioden via Eeli Tolvanen. DÀrefter lyckades Seattle via tvÄ powerplaymÄl kvittera och gÄ upp i ledningen.

– Det svĂ€nger lite fram och tillbaka. För vĂ„r del har vi lite detaljer kvar att jobba pĂ„, men vi vĂ€xer in mer och mer i matchen, sĂ€ger Alexander Wennberg.

Det var nĂ€ra att Alexander Wennberg gjorde 2–1-mĂ„let, nĂ€r han fick pucken framför mĂ„l. Men returen plockades upp av Brandon Tanev, som fick slĂ„ in den.

Men Wennbergs chans skulle komma. HalvvĂ€gs in i andra perioden stod han utmĂ€rkt placerad med mycket yta vid högerstolpen. NĂ€r passningen kom frĂ„n Alex BarrĂ©-Boulet var det bara för Wennberg att peta in 3–2-mĂ„let.

– Det Ă€r en fantastisk passning han slĂ„r. Jag stĂ„r egentligen bara vid bortre stolpen och han lĂ€gger upp den pĂ„ en pegg egentligen, sĂ„ att jag kan lĂ€gga in den hur lĂ€tt som helst. För egen del Ă€r det jĂ€tteskönt att fĂ„ den första för sĂ€songen, och speciellt i en sĂ„n hĂ€r match nĂ€r vi som klubb fĂ„r vinna första matchen nĂ„gonsin som organisation, sĂ€ger Wennberg.

Lagen fick varsina mÄl till i tredje perioden innan Seattles första seger var ett faktum.

– Vi börjar frĂ„n noll, det kommer spelare frĂ„n alla hĂ„ll och vi kommer ihop tillsammans och bygger nĂ„got otroligt bra, sĂ€ger Alexander Wennberg.

Fick nytÀndning

Den 27-Ă„rige svensken fostrades i frĂ€mst DjurgĂ„rden, men gjorde Ă€ven en sĂ€song i Frölunda innan han draftades av Columbus. Kanske blev Ă„ren i Ohio inte riktigt som han hade hoppats pĂ„. Efter en flytt till Florida förra sĂ€songen verkade centern fĂ„ nĂ„got av en nytĂ€ndning, och hade sin bĂ€sta sĂ€song mĂ„lmĂ€ssigt med 17 mĂ„l – trots den förkortade sĂ€songen.

TillrÀckligt bra för att vÀcka intresset i Seattle. Ung, med potential att vÀxa, och en bra kombination av storlek och teknik, beskrev general managern Ron Francis nyförvÀrvet i somras.

Inför Seattles intÄg i ligan skrev nÀmligen Wennberg pÄ med den nya klubben för tre Är för en genomsnittlig lön pÄ 4,5 miljoner dollar Ärligen (nÀstan 39 miljoner kronor).

– Det Ă€r jĂ€ttekul, jag valde att komma hit och jag tror pĂ„ det lag vi har och som vi bygger pĂ„. Möjligheten som finns för min del att fĂ„ vara den spelare jag vill vara, att spela offensivt och ha ett stort ansvar bakĂ„t, passar mig helt perfekt. Men det har bara gĂ„tt tvĂ„ matcher, sĂ„ man ska inte sĂ€ga för mycket. Men för min del kĂ€nns det som att jag passar grymt bra i laget, sĂ€ger Wennberg.

Ny stad, nytt lag – och dessutom nybliven pappa

– Det Ă€r en fantastisk stad med naturen och sĂ„ dĂ€r. Men för egen del har jag hĂ€nderna fulla med min lilla son. SĂ„ det jag har sett mest av stan Ă€r (egna) huset inifrĂ„n, sĂ€ger Alexander Wennberg.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!