Wennberg målskytt i Seattles femte vinst

Hur många svenskar behövs det för att göra ett mål när Seattle möter Anaheim i NHL-ishockeyn? I natt var svaret tre.

Seattles spelare firar vinsten mot Anaheim natten till söndag.

Ishockey2022-11-28 06:10

Seattle tog sin femte raka seger när de bortavann med 5–4 mot Anaheim i Honda Center natten mot måndag.

Det var Seattle som tog kommandot i första perioden och det första målet gjordes bara 33 sekunder in i matchen av Jared McCann.

Drygt sex minuter senare var tre av Seattles svenskar inblandade i matchens andra mål. Skellefteåbördige Adam Larsson passade André Burakovsky som skickade pucken vidare till Alex Wennberg som stod vid högra stolpen och lade in pucken i mål.

Seattle vann första perioden med 3--1 och i andra perioden blev resultatet det motsatta när Anaheim genom Derek Grant, Mason McTavish och Adam Henrique såg till att det stod fyra lika efter andra.

Drabbningen avgjordes i tredje periodens fjärde minut då Seattles Daniel Sprong gjorde matchens sista mål.