Widéen jagar nya segrar

Var ska man träffa Christian Widéen om han inte är i ishallen? På fiket förstås. På 48:an. Smuttandes på en Caffé latte, favoritdrycken, pratade vi med Vimmerbys backgigant om lite allt möjligt. Om domare, kvalet, åkgräsklippare och annat smått och gott.

Ishockey2011-01-21 23:02

Widéen kan snacka.
Han är duktig på det.
Men han är inte mest högljudd i omklädningsrummet, enligt egen utsago:
- Västervikarna. "Ekis" (Robin Ekström) tjattrar alltid. Så fort Västerviksbilen anländer blir det en jäkla hönsgård, säger Christian Widéen och får medhåll av backkollegan Alexander Andersson, som är med och fikar innan träningen.
De båda sitter skönt i varsin fåtölj, med mössa på huvudet. Så klart.
De trivs här, på fiket. Det är som ett andra hem.
- Du vet, jag kommer hit en kvart efter jobbet, snackar lite, sen upp till träningen. Det är bra här.
Har du något annat favoritfik?
- Det är inte fel att åka upp till Stockholm och sitta på ett fik på Drottninggatan på sommaren innan en Djurgårdsmatch.
Vimmerbys nummer 37 är hårt inbiten Djurgårdare.
- En säsong missade jag bara två bortamatcher, mot Sundsvall och Gefle. Annars såg jag allt. Men det är inte så kul att se Rydström (Henrik, Kalmarlegend). Jag tål honom bara inte.
Nu snackar vi fotboll.

Lojal mot klubben
Annars är det förstås hockey som gäller för VH-kaptenen. I dessa tider då spelare byter klubb titt som tätt, där klubbkänsla för många inte betyder ett skvatt, har Christian Widéen varit Vimmerby Hockey trogen.
År efter år.
Med tanke på hans skicklighet gör det hans lojalitet ännu större. Det finns ingen tvekan om att han skulle ha platsat högre upp i seriesystemet.
Har du ångrat att du inte tagit chansen?
- Jag spelade ju tre matcher med Västervik i ettan efter att bara ha tränat sex pass. Jag tyckte jag bevisade för mig själv att jag höll. Men nä..., va fasen. Hade det varit så kul att hanka fram i allsvenskan för fem-sex år sedan och inte kunnat leva på det ändå? Men visst, det är kanske mer pengar idag.
Här yttrar sig Alexander Andersson, som annars är fullt fokuserad på sin mobiltelefon:
- Jag tycker det är lite korkat att du inte tagit chansen. Jag tror du hade fixat elitserien, så bra är du.
Han har visserligen spelat för en elitserieklubb, men det var i tonåren då han gick hockeygymnasium i Jönköping och lirade för HV 71.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!