Wigley om sin framtid: "Det blir spel på högre nivå"

Blandade känslor. Så känner Mattias Wigley över att lämna Vimmerby Hockey. Samtidigt ser han fram emot att få prova på spel på en högre nivå.

Mattias Wigley lämnar Vimmerby Hockey för spel på en högre nivå.

Mattias Wigley lämnar Vimmerby Hockey för spel på en högre nivå.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-04-16 19:00

Det är fem och ett halvt år sedan Stockholmskillen kom till Småland och Vimmerby för att spela hockey. Att han skulle bli kvar så länge kunde han inte ana från början.

– Egentligen inte. Inom hockeyn funkar det så att det kan ta slut och man får lämna när som helst. Jag fick en bra känsla för staden och trivdes med folk i och kring laget direkt så jag har aldrig känt att det har varit aktuellt att lämna sedan dess för någon annan klubb på samma nivå, säger Mattias Wigley som även vittnar om hur inspirerande det har varit att spela för en klubb på en mindre ort.

– Genom åren har jag verkligen märkt hur många i stan som brinner för hockeyn och vilket medialt intresse det är. Det har absolut bidragit till att jag stannat kvar.

Vilka är dina bästa minnen från tiden i VH?

– Varje säsong som vi har gått till playoff har varit väldigt rolig. Den jag tar med mig lite extra är den förra vintern då vi hade ett stort följe med supportrar med oss på bortamatcherna och hade fullsatt på hemmamatcherna innan pandemin kom och satte stopp för allt.

Vad nästa äventyr blir vill 27-åringen inte gå in på, även om ihärdiga rykten placerar honom i Västerviks IK kommande säsong.

– Det får vänta tills den nya klubben är redo att gå ut med det. Jag kan säga att det blir spel på en högre nivå än Hockeyettan i alla fall.

Vimmerby Hockey har även gått ut med att Josh Britain, Max Popovic och Olle Hellström kommer lämna klubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!