Wiking Malmunger går all in på sin hockey

18-årige Vimmerbykillen Wiking Malmunger har gått all in på hockeyn. Han går sista året på hockeygymnasiet i Karlstad och spelar med Färjestads J20-lag. "Här finns alla förutsättningar och jag känner verkligen att jag får den hjälp jag behöver för att utvecklas som spelare", säger han.

Wiking Malmunger var hemma i Vimmerby på besök i helgen. Till vardags spelar han i Färjestads lag i serien J20 Nationell.

Wiking Malmunger var hemma i Vimmerby på besök i helgen. Till vardags spelar han i Färjestads lag i serien J20 Nationell.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-02-11 12:00

Wiking visste tidigt att det var hockeyn han ville satsa på. Inför att han skulle börja i nionde klass valde han att flytta till Karlskrona. Under tre år blev han kvar där och spelade i KHK:s juniorlag. Dessutom fick han chansen att debutera i Hockeyettan och bland annat möta moderklubben Vimmerby Hockey

I våras bestämde han sig dock för ett miljöombyte.

– Karlskronas lag åkte ur J20 Nationell-serien och jag kände att jag behövde byta till en annan klubb. Det löste sig bra med Färjestad och det är något som jag verkligen inte ångrar.

Den här säsongen har det varit en del turbulens i KHK efter att framgångarna uteblivit. Det har lett till tränarbyte och laget krigar för att ta sig till slutspel.

– Jag har fortfarande kontakt med en del forna lagkamrater där och de verkar ha det tufft. Förhoppningsvis kan de ta sig till slutspel och göra det bättre där.

undefined
Viking Malmunger spelade i Karlskrona och mötte Vimmerby förra säsongen.

Wikings nya vardag i Karlstad är intensiv. Veckorna är fyllda av träningar och mycket energi läggs på studierna då studenten stundar till sommaren. Helgerna fylls av matcher.

– Vi spelar i regel två matcher varje helg. Innan jul mötte vi bara lag från den södra serien, men nu i fortsättningsserien blir det resor till Örnsköldsvik och Sundsvall med. 

 Färjestads J20 kom sexa i grundserien innan jul och är för tillfället åtta i fortsättningsserien.

– Det var lite surt att vi missade avancemang i grundserien. Sedan började vi svagt i fortsättningserien, men har kommit igång bättre på slutet och har häng på att ta en slutspelsplats.

Vad är din roll i laget?

– Jag spelar vänsterforward och är ganska allround i mitt spel. Jag kan både bidra med poäng och med min fart och fysiska spel, säger Wiking som gjort 16 mål och sju assist på 36 matcher i år. 34 utvisningsminuter har det också blivit.

Hur ser framtidsplanerna ut?

– Jag vill köra på och ge det chansen ett par år till. Nästa säsong siktar jag kanske på att bli utlånad till en klubb i Allsvenskan. Jag har känt på spel i Hockeyettan redan och känner inte att det är rätt steg att ta i det här läget.

Den här helgen hade laget spelledigt och då blev det ett sällsynt besök hemma i Vimmerby.

– Jag åkte hem och överraskade syrran Meja som fyllde 10 år. Det var kul att hinna med det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!