Wiking Malmunger fick gå upp med moderklubben: "Jättekul"

Wiking Malmunger var en av många VH-produkter som var med och tog klubben upp i Hockeyallsvenskan. Att forwarden fick vara en del i historiska succén var inte direkt en självklarhet. "Det är inte många som får den här chansen", säger han till Vimmerby Tidning.

Wiking Malmunger fick oväntat nog vara med om en uppflyttning till Hockeyallsvenskan med moderklubben Vimmerby Hockey.

Wiking Malmunger fick oväntat nog vara med om en uppflyttning till Hockeyallsvenskan med moderklubben Vimmerby Hockey.

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-05-01 11:01

Hade någon berättat för Wiking Malmunger innan säsongen att han skulle få vara med om en uppflyttning till Hockeyallsvenskan med moderklubben hade han nog varit en aning skeptisk till påståendet.

Spola fram ett gäng månader så är det där vi är. 

Till följd av Christoffer Törngrens skadebekymmer öppnade sig en möjlighet, och Malmunger var sedan med VH genom hela kvalserien.

– Eftersom vi (Färjestad J20) åkte ut ur slutspelet uppstod en öppning för mig att åka hemåt, och när "Törna" försvann fick jag vara med. Det har varit jättekul att få vara med och uppleva det här. Det är inte många som får den chansen, säger 19-åringen.

Några dagar efter avancemanget åkte Wiking Malmunger tillbaka till Karlstad och hans Färjestad. Där kommer han träna över sommaren för att förbereda sig inför nästa säsong på bästa tänkbara sätt.

– Mitt sista juniorkontrakt går faktiskt ut imorgon (läs: tisdag), men vi får ändå vara kvar och träna här, säger han och beskriver några av fördelarna med att befinna sig i en elitmiljö på högsta nivå i Sverige: 

– Det finns hela tiden personal tillgänglig för allt möjligt. Våra tränare är här och det finns en fysioterapeut en våning upp. De har som en liten klinik ifall man behöver hjälp med något. Och det finns ett gym i toppskick också.

Vad som sker framöver står skrivet i stjärnorna. 

– Det ligger lite i luften, vi får se. Jag vet knappt själv vad som händer, berättar han för Sporten.

Likt många andra spelare har Malmunger en agent som sköter kontakten med sportchefer och klubbar runtom i landet. 

– Det är väldigt skönt att lägga bort den bördan och att någon annan ansvarar för det.

I kvalserien var Malmunger en av nio VH-spelare med Vimmerby Hockey som moderklubb.

Kan det bli en fortsättning i VH-tröjan, eller hur ser du på framtiden?

– Allsvenskt spel är såklart lockande. Jag har mest varit inställd på Hockeyettan, så det vore en ren bonus om det blir Hockeyallsvenskan. Det är ju stenhård konkurrens om platserna, konstaterar han.

Men Wiking Malmunger är inte särskilt stressad i dagsläget. 

– Nej, det är bara att ta det lugnt och sen får vi se vad som händer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!