Wiklund redo för premiären – ska fylla offensivt tomrum

Tio träningsmatcher är avverkade. Ikväll tävlar Västerviks IK, med Alexander Wiklund, om poäng. Och det är efterlängtat. – Det blir helt annat när man tävlar på riktigt, säger nyförvärvet.

Alexander Wiklund ser fram emot kvällens premiär mot Troja/Ljungby. Foto: Viktor Allvin/Arkiv

Alexander Wiklund ser fram emot kvällens premiär mot Troja/Ljungby. Foto: Viktor Allvin/Arkiv

Foto:

Ishockey2017-09-20 12:00

Med förhoppningar om att få en offensivare roll flyttade SHL-spelaren Alexander Wiklund till Västervik inför denna säsong. Han beskriver sina insatser under försäsongen som ”upp och ner” men menar att det är ikväll det gäller.
– Tio träningsmatcher är i mesta laget. Det blir svårt att hålla motivationen uppe, man offrar sig inte fullt ut. Det är helt annat ikväll.

Under träningsmatcherna har Wiklund kamperat ihop med Christopher Fish. I premiären centras duon av Mattias Elfström. En välväxt formation.
– Jag och Fish har hållit ihop och börjat hitta varandra mer och mer. Elfström är en skicklig spelare som bidrar ytterligare till farten och storleken. Det blir nog bra.

Är du redo att fylla det offensiva tomrum som lämnats?
– Absolut, det är jag. Även om det kommer att ta lite tid. Jag är fortfarande samma spelare och det måste lägga grunden till allt. Det krävs tålamod, och det har Forsberg varit tydlig med under försäsongen också att det kommer att ta en stund innan allt sätter sig.

Den 26-årige Piteåsonen kommer närmast från två SHL-säsonger med Karlskrona. Dessförinnan spenderades fem år i den näst högsta serien. Nu är han tillbaka – med mer rutin.
– Även att jag inte är så gammal så känns det som att jag varit med ett tag. Allsvenskan är en bra, jämn, serie med högt underhållningsvärde.

Och ni vill givetvis bjuda publiken på en trepoängare direkt.
– Så är det. Vi ska såklart slå dem men det kommer att bli en jämn match. Det ska bli jäkligt skoj att dra igång igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!