Winder tog köksvägen igen – VH tog tre blytunga poäng

Efter två mållösa perioder tog Vimmerby Hockey tag i taktpinnen hemma mot Huddinge. Anton Carlsson och Todd Winder såg till att VH tog tre oerhört viktiga poäng i den södra Allettan genom 2–0-segern.

Vimmerby Hockey besegrade Huddinge på hemmais.

Ishockey2022-02-27 18:07

Vimmerby Hockey och Huddinge IK kämpar i botten av den södra Allettan och slåss om de sista playoff-platserna.

Kanske var det just det som präglade den första perioden i Vimmerby ishall på söndagen. Inget av lagen bjöd på något "skönlir" och de 20 första minuterna var händelsefattiga. VH hade ett par bra lägen, främst efter skottreturer, men fick inte hål på Albin Andersson i bortamålet. 0–0 i paus var fullt rättvist.

Målen fortsatte att lysa med sin frånvaro även i den andra perioden. Den var däremot betydligt mer händelserik. Båda lagen fick chansen i powerplay, både en och två gånger, men hade problem i den spelformen. Matchen fortsatte att vara fysisk och inget av lagen fick det att stämma rent spelmässigt. Huddinge hade periodens bästa chans i slutskedet, då Gustav Bågenvik sträckte ut och gjorde en strålande räddning.

Fyra minuter in i den tredje perioden bröts dödläget. Jakob Karlsson skickade iväg ett skott som Albin Andersson släppte retur på och där dök Anton Carlsson upp. Forwarden kom till rätta snabbt och tryckte in ledningsmålet för VH. Huddinge lyckades aldrig skapa något jättetryck mot VH och med två minuter kvar kom spiken i kistan. Isac Andersson jobbade fram pucken till Todd Winder, som för andra hemmamatchen i rad tog köksvägen och lade in pucken i mål.

VH vann med 2–0 och tog tre blytunga poäng i kampen om playoff.

Vimmerby–Huddinge 2–0

Första perioden:

Andra perioden: -

Tredje perioden: 1–0 (44:26) Anton Carlsson (Jakob Karlsson, Pelle Ström), 2–0 (58:10) Todd Winder (Isac Andersson).