Winnipeg vidare efter övertidsdrama

Övertidsspel är Winnipegs melodi. NHL-laget är vidare till kvartsfinal i Stanley Cup efter att ha vunnit tre av fyra matcher mot Edmonton på övertid.

Winnipegs Kyle Connor, till höger, sätter det avgörande målet mot Edmonton.

Ishockey2021-05-25 09:23

I den fjärde matchen kom avgörandet först 6.52 in i den tredje övertidsperioden. Kyle Connor fick pucken efter en spelvändning, stack iväg på högerkanten och sköt pucken under vänsterarmen på Edmontonmålvakten Mike Smith och i mål. Det betydde seger med 4–3.

– Jag var ganska trött och försökte bara få pucken mot mål, säger Connor i tv-intervjun efter matchen.

Mark Scheifele gjorde två mål, det första och och det sista under ordinarie tid, 3–3-målet gjordes sex minuter in i tredje perioden. Därefter spelade man drygt en hel match – 60 minuter och 51 sekunder – innan avgörandet kom.

Winnipeg vann den första åttondelen mot Edmonton med 4–1. Sedan följde två övertidsmatcher som avgjordes i de första övertidsperioderna och därefter nattens avgörande.

– Det har bara varit kul, säger Connor om övertidsspelet.

– Att vara i slutspel är ju det vi spelar för.

För poängkungen i NHL, Edmontons Connor McDavid som gjorde 105 poäng på 56 matcher, blev slutspelet ett fiasko. Han gjorde då bara fyra poäng.