Pangstart för kanadensiska nyförvärvet

Kanadensaren David Thomson gjorde ingen besviken i debuten för VH. Han stod för två mål och två assist när VH krossade Mörrum med 10–2. "En riktigt rolig start", sa han efter matchen.

David Thomson gjorde två mål och två assist i debuten för VH.

David Thomson gjorde två mål och två assist i debuten för VH.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-11-24 07:00

Nyförvärvet David Thomson var i allra högsta grad med och bidrog till Vimmerby Hockeys storseger på onsdagen. När krutröken hade lagt sig och slutsignalen gått så stod han noterad för fyra poäng.

– Det var en skön debut. Det underlättade mycket att få spela med skickliga lirare som Eddie Levin och Jakob Karlsson.

Thomson inledde med två assist till mål av Eddie Levin. I den tredje perioden klev han in i handlingen på allvar. 8–2-målet får ses som ett av de märkligaste målen som gjorts i ishallen genom tiderna.

– Jag kom bakom mål och lade in pucken. Målvakten lyckades sedan tappa in den på något vis. Det var en riktig tavla måste man säga, men samtidigt så är det så vi tänker i Nordamerika. In med pucken på mål så kan den sitta, sa han med ett brett leende.

Den andra fullträffen kom i spel fem mot fyra och betydde 9–2.

– Jag sköt och tog sedan hand om returen själv. Det var skönt att få göra ett "riktigt" mål också.

Thomson har nu tränat med laget i två veckor och fått göra sin första match. Trots att VH krigar i botten av tabellen så ser han möjligheter framöver.

– Jag såg tidigt att det finns stor talang bland spelarna i laget. Hoppas att vi kan rida på den här vågen nu och vända på den tråkiga trenden. Då finns chansen att det kan bli en rolig vinter. Jag ser redan fram emot matchen mot Nybro på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!