Bredden har fört Vimmerby till toppen

Halvvägs in i vårserien toppar Vimmerby Hockey tabellen. En titt i statistiken visar att det är lagets bredd som fört dem till serieledning. Inte mindre än 17 spelare har varit med och bidragit till lagets 39 mål. "Det känns som ovanligt många målskyttar", säger Eddie Levin.

Eddie Levin har gjort sex av Vimmerbys 39 mål i vårserien.

Eddie Levin har gjort sex av Vimmerbys 39 mål i vårserien.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-01-25 12:06

VH har använt 24 utespelare totalt under vårseriens nio första matcher. 21 av dem har bidragit med poäng och 17 av dem med minst ett mål.

Hur ser du på att det är 17 spelare i laget som gjort mål i vårserien?

– Det hade jag faktiskt inte koll på, men det låter som ovanligt många. Det är lite kul att det är så pass spridda skurar. Det tyder på en bra bredd i truppen och det är en styrka att många är med och bidrar, säger Eddie Levin.

I den interna poängligan totalt är det spelare med många assist som sticker ut. Adam Bäckstrand och Hugo Ollila toppar på 2+8 och Jakob Karlsson följer på 0+9.

Lagets skyttekung så här långt är Eddie Levin som stått för sex av de 39 målen. Balint Horvath har gjort fem mål och David Thomson fyra.

Levin hade fyra mål på 18 matcher i grundserien, men känner inte att han lyft sig markant i vårserien.

 – Spelmässigt har det inte känts som så stor skillnad mot grundserien. Det är mer att jag har satt dit lägena nu i vårserien på ett annat sätt. Att motståndet inte är lika tufft bidrar också till att jag får fler lägen och det blir enklare att göra mål, säger Eddie Levin.

Vad tror om du fortsättningen på serien?

– Mycket avgörs direkt då vi möter topplagen Huddinge hemma på söndag och Borås borta nästa vecka. Tar vi sex poäng där ser det ruskigt bra ut. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!