WOW VILKEN KROSS, VÄSTERVIKS IK!

Wow vilken bortamatch, Västerviks IK! Laget imponerade stort när man lekte med Björklöven på lördagseftermiddagen. 1-6 var inte på något sätt siffror i överkant när VIK tog säsongens andra bortaseger.

Oscar Drugge och Joacim Hedblad - två av Västerviks IK:s bästa spelare när laget körde över Björklöven på bortais i HockeyAllsvenskan på lördagseftermiddagen.

Ishockey2017-12-02 16:30

Västerviks IK tog i eftermiddags tre blytunga poäng i HockeyAllsvenskan. Och faktum är att poängen var lika rättvisa som viktiga.
För förutom de sista fem minuterna i den första perioden – ett avsnitt i matchen som inleddes med en VIK-utvisning - var det här Västerviks match från början till slut.

Redan efter ett par minuter frispelades Kalle Östman av passningsfenomenet Conny Strömberg, men duktige 20-årige målvakten i Löven, Adam Werner, räddade avslutet.
Strax därefter fick han dock se den första pucken ligga i nätmaskorna bakom sig. Backgiganten Oscar Drugge skickade iväg ett handledsskott från blålinjen som stekhete Joacim Hedblad styrde in på volley.

Inga mer mål i den första perioden. Och att det ”bara” blev två ytterligare i mittperioden är en gåta.
0-2 kom efter tre minuter då Emil Georgsson snodde pucken efter Björklöven-slarv i egen zon. Pucken fram till Pierre Gustavsson, som petade den vidare till en fri Joacim Hedblad. Ett distinkt, lågt avslut senare var VIK:s och Hedblads andra mål för matchen ett faktum.

Därefter radade Västervik upp chanser ackompanjerat av ett generöst hemmaförsvar.
En fri Christopher Fish fick ett dubbelläge, Patrik Blomberg var sopren och Pierre Gustavsson hade drömläge, men Lövens keeper stod på huvudet och räddade sitt lag kvar i matchen.
Frågan var när 0-3 skulle komma? Det dröjde till den 38:e minuten, då Oscar Drugge fick öppet mål efter en charmant framspelning av Conny Strömberg i powerplay.

Drygt fem minuter in i den tredje perioden var matchen definitivt avgjord, då Jacob Tenemyr fixade 4-0 efter klapp-klapp-spel med Andreas Frisk (fyra målgivande passningar denna dag) och Alexander Viklund skickat in 5-0 bara sekunder senare.
Dan Pettersson fyllde på förnedringen genom att göra 6-0 i numerärt överläge halvvägs in i slutperioden och återigen svarade Conny Strömberg för en magisk framspelning.

Mycket duktige VIK-keepern Jonas Fransson var bara fyra minuter från att hålla andra nollan för säsongen, men förre Vimmerby Hockey-backen i Björklöven, Niklas Pavel, tröstmålade med ett distansskott i slutet av matchen.

Avslutningsvis vill undertecknad be Emil Georgsson, Andreas Frisk och Jonas Fransson om ursäkt för att ingen av dem tilldelas några tuppar. Men man hade nästan kunnat lotta ut de tre bästa betygen bland VIK:s sex dominanta spelare denna eftermiddag.

Björklöven-Västervik 1-6 (0-1, 0-2, 1-3)
Första perioden:
0-1 (05:06) Joacim Hedblad (Oscar Drugge, Andreas Frisk.
Andra perioden: 0-2 (23:05) Joacim Hedblad (Pierre Gustavsson, Emil Georgsson), 0-3 (37.04) Oscar Drugge (Conny Strömberg, Andreas Frisk).
Tredje perioden: 0-4 (45:29) Jacob Tenemyr (Andreas Frisk), 0-5 (45:56) Alexander Viklund (Joacim Hedblad), 0-6 (50:34) Dan Pettersson (Conny Strömberg, Andreas Frisk), 1-6 (55:34) Niklas Pavel (Mattias Granlund).
Skott: 41-34 (13-12, 15-12, 13-10)
Utvisningar, Björklöven: 6x2 min. Västervik: 5x2 min.
Publik: 3 646.
Tuppar: 3: Oscar Drugge. 2: Conny Strömberg. 1: Joacim Hedblad.