Rejält lyft för Vimmerbys hockeytjejer

Vilken succé! Vimmerby Hockeys flicklag har rest sig med besked efter en tuff säsong ifjol med många förluster. På söndagen tog de sin femte raka seger via 7–0 hemma mot IK Oskarshamn/Kalmar HC och VH toppar tabellen halvvägs in i serien. "Det är imponerande av tjejerna", säger tränaren Michael Kennmark.

Vimmerby Hockeys flicklag har inlett säsongen med fem raka segrar. På söndagen vann de hemma mot IK Oskarshamn/Kalmar HC med 7-0.

Vimmerby Hockeys flicklag har inlett säsongen med fem raka segrar. På söndagen vann de hemma mot IK Oskarshamn/Kalmar HC med 7-0.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-12-03 16:00

I serien som Vimmerbylaget spelar i får spelarna vara upp till 16 år. Förra säsongen vägde VH för lätt i många matcher och förlorade nio av tolv matcher i serien. Då kunde de inte alls hota topplagen Växjö och HV71. 

Den här säsongen har de besegrat båda storlagen med 5–4 respektive 1–0.

undefined
Elsa Zukiewicz gjorde mål för VH.

Vad är skillnaden?

– Våra spelare har kommit ikapp lite åldersmässigt och fått rutin. Vi har ändå bara en medelålder på runt 13 år i vårt lag och det gör prestationen anmärkningsvärd, säger Michael Kennmark som är en av tränarna för laget.

På söndagen tog VH sin femte raka seger. IK Oskarshamn/Kalmar HC blev ett enkelt byte på hemmais. Segersiffrorna skrevs till 7–0.

undefined
Leah Kostenius gjorde fyra av målen för Vimmerby Hockey.

Leah Kostenius visade vägen med fyra fullträffar och övriga mål svarade Elsa Zukiewicz, Ella Nilsson och Saga Nyman för.

– Leah och Elsa tränade hårt på att skjuta i somras och det har givit resultat. De och några spelare till är även med och tränar och spelar matcher med pojklagen och det är väldigt utvecklande för dem.

Vimmerby har haft flickhockey under flera år nu och har som mest varit uppe i ett 40-tal utövare. Numera är totalt 25-30 spelare aktiva. Gruppen med yngre spelare var också igång i helgen och spelade pool-spel på hemmaplan.

– Vi skulle behöva få in lite fler spelare framöver. Drömmen är att ha ett damlag i framtiden, säger Kennmark.

undefined
Spända miner i Vimmerbys bås under matchen.
Emma Landberg delade på målvaktsposten i VH med Alice Kennmark.
Emma Landberg delade på målvaktsposten i VH med Alice Kennmark.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!