Vimmerby tvålade till allsvenska laget

En vecka för hockeyallsvenskans premiär landade Vita Hästen med en duns: 0–4 mot Vimmerby Hockey som fick med sig en din fjäder i hatten från Östergötland.

Vita Hästens Jens Holmström försöker hitta en väg ut från sargen i hockeyallsvenska genrepet mot Vimmerby.

Ishockey2022-09-15 21:41

Första perioden:

Två power play, två frilägen. Men inga mål. Med fyra oprövade juniorer i laget fick Vita Hästen inte hål på division 1-laget Vimmerby under de första tjugo minuterna. Det oavgjorda resultatet var inte helt orättvist heller för den delen, Vimmerby stack upp en del och hade framförallt en skärpt målvakt.

Skott: 11–6.

Andra perioden:

Här spräckte smålänningarna två nollor – matchens och en annan imponerande för Hästen. När Hugo Ollila sköt 0–2 var det första gången under Anders Olsson som laget släppte in ett mål i numerärt underläge, box play. Hästen höll alltså rent i nästan 23 (!) perioder i spelformen.

Mest på näthinnan från andra akten var annars att Arvid Degerstedt hamnade i bråk framför kassen hos Vimmerby. Och: en vacker soloåkning av backen Eric Hjorth som inte resulterade.

Skott: 8–9.

– Vi bjuder på alldeles för stora ytor, vi måste tillbaka till grunderna. Men vi vill mycket, det är bra, sa videkapten Jesper Samuelsson i periodintervjun.

Tredje perioden:

Hästen inledde med att klara en utvisning som Arvid Degerstedt drog på sig tidigt. Fick sedan två egna chanser i numerärt överläge att komma in i matchen, det andra när Vimmerby klantade till det och hade en spelare för mycket på isen.  Vad som hände då? Vimmerby kontrade in 0–3 med en man mindre...

Då återstod mindre än halva perioden och uppförsbacken blev brant.

Vimmerby gjorde sedan ytterligare ett mål i box play när Hästen chansade med att ta ut målvakten Tobias Sandberg och spela med sex utespelare under nästa utvisning för bortalaget.

Hästen lyckades inte göra något mål på Robin Christoffersson under slutminuterna heller.

Skott: 12–4.

Matchfakta

VITA HÄSTEN–VIMMERBY 0–4 (0–0, 0–2, 0–2)

Målen: 0–1 (24,40) Eddie Levin, 0–2 (38,44) Hugo Ollila, spel fem mot fyra, 0–3 (50,57) Anton Carlsson spel fyra mot fem, 0–4 (53,26) Oskar Gustavsson, spel fyra mot fem.

Skott: 31–19 (11–6, 8–9, 12–4).