Ytterligare en kvalhjälte blir kvar: "Var självklart i min bok"

Vimmerby Hockeys lagbygge fortsätter. Sjätte spelare att skriva på blir Isac Andersson. Den defensivt starke centern gör därmed sin fjärde säsong i VH. "Det var självklart i min bok att behålla Isac", säger sportchefen Pelle Johansson

Isac Andersson, Vimmerby Hockey

Isac Andersson, Vimmerby Hockey

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-05-14 12:09

Centern Isac Andersson som är fostrad i Frölundas juniororganisation anslöt till Vimmerby Hockey i slutet av säsongen 21/22 efter två säsonger med Mora och Tingsryd i hockeyallsvenskan. 

Sedan dess har Isac blivit kvar i VH, där han producerat 50 poäng (19+31) på 88 matcher. Nu står det klart att Isac blir kvar även över 2024/2025.

Andersson är en spelartyp som ofta sliter hårt i det tysta och brukar få mycket istid i box play bland annat. 

– Jag är jättenöjd med Isacs jobb den här säsongen. Han är en riktig lagspelare som alltid gör sitt och är användbar i flera spelformer. Vi kommer att vara väldigt beroende av spelartyper som kan bidra över hela isen. Isac är just en sådan spelartyp, säger Pelle Johansson.

Andersson blev den sjätte spelaren att skriva på för VH inför det allsvenska äventyret. Sedan tidigare är en målvakt och fyra backar klara. Sportchefen flaggar för att det kommer fler nyheter på spelarfronten under veckans gång.

– Jag hoppas kunna göra klart med några fler förlängningar och kanske ett nyförvärv eller två den närmaste tiden.

Har det hänt något på tränarfronten?

– Nej, det är inget nytt där.

Spelarna är igång och tränar på egen hand i nuläget.

– Det är egenansvar som gäller i det här läget, men jag är övertygad om att de kommer vara väl förberedda när det väl drar igång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!