Zajac blåste Malmö på rekord

Oskarshamn blåste Malmö på rekord och lyfte sig själva över kvalstrecket i SHL efter sekunddramatik. Nolan Zajac avgjorde i förlängning när Oskarshamn vann med 3–2. –Viktigt, det behövde vi, säger han till C More.

Nolan Zajac avgör för Oskarshamn borta mot Malmö.

Nolan Zajac avgör för Oskarshamn borta mot Malmö.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2021-03-22 20:51

Malmö var på väg mot nionde raka segern och nytt klubbrekord med drygt en halvminut kvar att spela.

Men med målvakten utplockad och en extra utespelare kunde Lance Bouma styra in Fredrik Olofssons skott bakom hemmamålvakten Oscar Alsenfelt.

Tid: 19.28.

Och bara 1.17 in på förlängningen sköt Nolan Zajac avgörande 3–2 i friläge efter en snabb kontring sedan han tacklat bort en Malmöspelare i egen zon.

"Mer desperation"

Efter tre raka förluster kom en välbehövlig seger för Oskarshamn.

– Vi spelade med mer desperation än tidigare. När det blev förlängning gick vi för att vinna och var inte rädda att förlora, säger Zajac.

Segern gjorde att Oskarshamn passerade Brynäs och lämnade kvalplatsen tack vare bättre målskillnad.

Laget har en match mer spelad än Brynäs, men möter Gävlelaget i sista matchen. I den näst sista väntar jumbon HV71, också på hemmaplan.

– Det är väldigt viktigt med hemmaplan. Brynäsmatchen kan avgöra allt, säger Zajac.

"Svag insats"

Malmö vände 0–1 till 2–1 efter mål av Patrik Hersley och Pathrik Westerholm och var på väg att slå klubbrekord. I derbyvinsten mot Rögle senast, efter Malmös senaste coronauppehåll, tangerade Malmö klubbrekordet från säsongen 1991-92. Men det var inte bara i slutsekunderna som det gick snett. Tränaren Joakim Fagervall var ordentligt missnöjd:

– Det är en svag insats och en dålig match, säger han till C More.

Malmö hade chansen att rycka ifrån Linköping ordentligt i kampen om sista slutspelsplatsen. Nu ser läget ändå bra ut. Malmö är fem poäng före och har tre matcher mindre spelade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!