Zibanejad målskytt i Rangersvinst

New York Rangers vann övertygande i söndagskvällens NHL-möte med Washington. Mika Zibanejad gjorde mål i 5–2-vinsten. –Jag tycker det var en riktigt bra insats över 60 minuter, säger han.

New York Rangers Mika Zibanejad firar sitt mål med lagkamraten Patrick Kane.

Ishockey2023-04-03 04:09

Rangers inledde med 2–0 i första perioden. Efter period två var ställningen 3–1. I avslutande perioden fick New York två mål till mot Washingtons enda. Zibanjead satte matchens sista mål i powerplay som tog resultatet till 5–2.

– Det är viktigt att powerplay funkar för oss nu när vi är på väg till slutspelet, säger han efter matchen.

Igor Sjestiorkin räddade 26 puckar i Rangersmålet.

– Jag tycker att han har varit bra hela året. Han är Igor och gör sin grej. Självklart försöker vi hjälpa honom så mycket vi kan, speciellt som det inte är så många andra- eller tredjechanser som kommer från honom. Men vi försöker att städa undan och göra det lite enklare för honom, säger Zibanejad som sin målvakt.

– När vi väl behöver honom kommer han med viktiga räddningar.

Rangers är redan klart för spel i Stanley Cup och jagar nu placeringar för bättre förutsättningar.

Men söndagskvällens två poäng närmar man sig New Jersey som nu ligger tre poäng före i tabellen. Rangers är för tillfället fyra i östra konferensen på 101 poäng.

– Det är fantastiskt, säger Rangers tränare Gerard Gallant om att passera 100-strecket.

– Det betyder att man har haft en bra säsong, men det betyder ingenting om två veckor. Man börjar om från början och försöker vinna. Vi har haft två bra år i rad och vill bara bli bättre, fortsätter han.

Washington har förlorat sju av sina åtta senaste matcher och har visserligen en teoretisk chans att knipa ett av två wildcard, men det blir svårt för huvudstadslaget.