Zibanejad målskytt när Rangers slog Los Angeles

Mika Zibanejad gjorde ett av målen när New York Rangers besegrade Los Angeles Kings med 4–1 hemma i Madison Square Garden natten mot måndagen. Starkt bidragande till segern var också den tidigare mångårige Los Angeles-målvakten Jonathan Quick.

New York Rangers målvakt Jonathan Quick var starkt bidragande till att hans tidigare lagkamrater i Los Angeles förlorade i Madison Square Garden natten mot måndagen.

New York Rangers målvakt Jonathan Quick var starkt bidragande till att hans tidigare lagkamrater i Los Angeles förlorade i Madison Square Garden natten mot måndagen.

Foto: Peter K. Afriyie/AP/TT

Ishockey2023-12-11 06:02

Jonathan Quick stoppade 25 av 26 skott mot mål som sköts av hans tidigare lagkamrater i Los Angeles.

Quick spelade 16 säsonger för Los Angeles och vann Stanley Cup 2012 och 2014 med laget. Han avslutade förra säsongen med Los Angeles men trejdades till Columbus som han inte hann spela en enda match med.

I stället skrev han som fri agent på ett kontrakt med Rangers i somras och har sedan dess gjort bra ifrån sig som andremålvakt bakom New York-lagets förstekeeper Igor Sjestiorkin.

Efter matchen sade Jonathan Quick att det var väldigt speciellt att möta sitt gamla lag.

– Innan matchen ville jag bara att den skulle börja. Jag har aldrig spelat mot dem förut och det var många minnen som gick i repris i mitt huvud. Det här är killar jag spelat med väldigt länge, sade Quick.

Det var Los Angeles andra förlust på bortaplan efter att de inlett säsongen med 11 bortavinster, en svit som bröts i och med förlust mot New York Islanders med 2–3 efter förlängning på lördagen.

I nattens förlust mot ytterligare ett New York-lag var det svenske Mika Zibanejad som inledde målskyttet när han gjorde 1–0 i spel i numerärt överläge 8.27 in i andra perioden. Nio minuter senare utökade Jimmy Vesey till 2–0 för hemmalaget.

I tredje reduceade Phillip Danault till 1–2 för Los Angeles, framspelad av svenske Adrian Kempe.

Men närmare än så kom inte gästerna och efter mål av Jonny Brodzinski och Will Cuylle skrev slutresultatet till 4–1 för hemmalaget.

Los Angeles tränare Todd McLellan tyckte inte att de spelat dåligt men såg skäl till att de inte lyckades besegra Rangers.

– Jag tycker inte att vi spelade dåligt. Vi spelade bara inte tillräckligt bra för att ge oss själva chansen att vinna. Fem matcher på åtta dagar tar på krafterna, sade McLellan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!