Zibanejad målskytt när Rangers vann

Svenske Mika Zibanejad stod för ett mål och en assist när New York Rangers besegrade San Jose med 6–5 natten mot måndagen. Men trots både mål och vinst var Zibanejad inte nöjd. –Det var inte den ultimata matchen, sade han efteråt.

New York Rangers center Mika Zibanejad i kamp med San Joses svenske forward Fabian Zetterlund.

Ishockey2023-12-04 05:17

New York Rangers, som vunnit 16 av de senaste 19 matcherna, fick det onödigt spännande mot San Jose som förlorat 11 av sina 12 senaste bortamatcher.

Det var San Jose som tog kommandot i första perioden och tog ledningen efter fyra minuter. När perioden var slut hade allt hänt och allt vänt och Rangers ledde med 3–2 efter två mål av Artemi Panarin och ett av Mika Zibanejad.

Femton minuter in i andra perioden hade Rangers dragit ifrån till 6–3 men San Jose pressade på och lyckades reducera först till 6–4 genom svenske Fabian Zetterlund assisterad av Mikael Granlund och sedan till 6–5 genom Alexander Barabanov med bara 4.10 kvar av matchen.

– Det var inte den ultimata matchen. Vi kunde ha gjort ett bättre jobb när vi hade 6–3 och skulle inte ha släppt dem tillbaka in i matchen sade Mika Zibanejad.

Han tyckte dock att San Joses upphämtning "gjorde det spännande på slutet".

– Men nu tar vi med oss den här vinsten och går vidare.

I och med nattens vinst har New York Rangers vunnit 3 000 matcher så länge klubben existerat. Det är det femte laget i NHL som passerat den summan.