Zibanejad plockade fyra poäng mot Anaheim

Mika Zibanejad gjorde två mål och två assist när hans New York Rangers besegrade Anaheim på hemmaplan.

New York Rangers Mika Zibanejad gjorde två mål och två assist mot Anaheim.

New York Rangers Mika Zibanejad gjorde två mål och två assist mot Anaheim.

Foto: Julia Nikhinson/AP/TT

Ishockey2022-10-18 05:04

Rangers vann matchen med 6–4 och det var inte bara Zibanejad som lyckades skrapa ihop fyra poäng – Artemi Panarin gjorde ett mål och tre assist. Zibanejads båda mål kom i powerplay.

Panarin och Zibanejad imponerade inte bara i nattens möte, utan leder också klubbens poängliga så här långt – Zibanejad med åtta poäng varav fyra mål totalt och Panarin med tio poäng varav två mål.

– Förra året var ett bra år för dem (Zibanejad och Panarin), men slutspelet blev lite av en besvikelse. De kommer tillbaka nu, redo att spela riktigt bra och vara ett riktigt bra lag, riktigt bra spelare. De är båda stjärnspelare men kommer nu in med en stärkt självkänsla. Båda spelar otroligt bra, säger Rangers-tränaren Gerard Gallant efter matchen.

Trots vinsten och stjärnornas insatser var Gallant dock inte helt nöjd och tyckte att man släppt in onödigt många mål.

– Jag tycker att vi spelade bra, men det är åtminstone två (av Anaheims) mål som inte skulle ha gått in. Men borträknat de två målen så spelade vi riktigt bra, säger Gallant.

Anaheims John Gibson släppte in fem av 34 skott innan han byttes ut efter den andra perioden. Målvaktsersättaren Anthony Stolarz släppte in ytterligare en puck, men räddade åtta.

Förlusten var Anaheims andra i New York på bara några dagar – natten till i söndags vann Islanders med 7–1 över Kalifornienlaget. Rangers vann å sin sida tredje matchen av hittills fyra spelade.

Isac Lundeström gjorde en assist för Anaheim och Jakob Silfverberg var en av tre Anaheim-spelare som inte spelade.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel måltotal för Artemi Panarin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!