Zibanejad skriver drömkontrakt

Med bara ett par dagar kvar till säsongspremiären i NHL står det klart att Mika Zibanejad blir kvar i New York Rangers. Den svenske stjärnan har skrivit ett nytt superkontrakt – värt 600 miljoner. –Otrolig lättnad. Och en dröm som går i uppfyllelse, säger Zibanejad till SVT.

Mika Zibanejad har skrivit på ett nytt kontrakt på åtta år med New York Rangers.

Mika Zibanejad har skrivit på ett nytt kontrakt på åtta år med New York Rangers.

Foto: Charles Krupa/AP/TT

Ishockey2021-10-10 18:01

28-åringen hade fortfarande ett år kvar på sitt kontrakt med Rangers, men NHL-klubben verkar väldigt angelägna om att han stannar längre än så.

Under söndagen stod det klart att Zibanejad skrivit ett åttaårskontrakt som, enligt New York Post-journalisten Larry Brooks, är värt motsvarande 600 miljoner kronor.

Zibanejad har redan spelat elva säsonger i NHL och kommer att göra sin 20:e om kontraktet fullföljs.

– Fantastiskt skönt att vara här i åtta år till. Jag och Irma (fotbollsexpert och fru) ser fram emot att få fortsätta vårt liv i New York, säger han.

På centerns meritlista finns sedan tidigare ett VM-guld från 2018 i Danmark. Mest uppmärksammad är han kanske ändå för sitt dramatiska finalavgörande i junior-VM 2012 i Calgary.

Zibanejads förlängning innebär troligen att Jack Eichel som ryktats bort från Buffalo Sabres till just New York Rangers inte kommer till klubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!