Zibanejad spräckte målnollan: "Frustrerande"

Mika Zibanejad slog till med två assist och första målet för säsongen när hans New York Rangers besegrade Vancouver med 4–3. Även Floridasvensken Gustav Forsling gjorde sitt första mål för säsongen i en 3–2-seger mot Seattle.

Mika Zibanejad (höger) firar ett mål med sitt New York Rangers i nattens bortaseger mot Vancouver Canucks.

Mika Zibanejad (höger) firar ett mål med sitt New York Rangers i nattens bortaseger mot Vancouver Canucks.

Foto: Ethan Cairns/AP

Ishockey2023-10-29 04:44

Rangers har inlett säsongen starkt och leder sin division före Carolina. Nattens seger mot Vancouver Canucks var lagets fjärde raka och innebar efterlängtad islossning för svenske storstjärnan Mika Zibanejad som klivit mållös av isen under säsongens sju första matcher.

Efter dubbla assist fick 30-åringen kröna en fin insats med att ge Rangers ledningen med ett mål i powerplay i mitten av den tredje perioden som innebar 3–2 till bortalaget.

– Jag ska inte ljuga, det har varit frustrerande med tanke på chanserna som har funnits och hur nära det har varit, men det är lättare att hantera när vi vinner matcherna, säger Zibanejad om den brutna måltorkan till ligans sajt nhl.com.

Matchen gick till slut till förlängning där K'Andre Miller avgjorde för Rangers, seger med 4–3.

Pettersson i poängtopp

Zibanejad, som förra säsongen blev lagets bästa målskytt med 39 fullträffar, assisterade till ytterligare två mål och utsågs till matchens bästa spelare.

Vancouvers Elias Pettersson hade en assist i matchen och är nu uppe på 13 poäng på åtta matcher. Det placerar honom på en tredjeplats i NHL:s poängliga.

I Florida hade gästande Seattle Kraken ett övertag med två mål när Gustav Forsling klev in i handlingarna och reducerade till 2–1. Även det säsongens första för den Linköpingbördige 27-åringen.

Drygt tio sekunder senare hade lagkamraten Matthew Tkachuk kvitterat och i den tredje perioden gjorde Nick Cousins det avgörande målet.

Nylander förlängde svit

I matchen mellan Toronto och Nashville inledde Torontosvensken William Nylander med att göra matchens första mål. Nylander har nu gjort poäng i åtta raka matcher för sitt Toronto.

Nashville höll dock tillbaka efter Nylanders inledande mål, mycket tack vare Filip Forsberg som noterades för två assist.

Mötet slutade 3–2 till Nashville och Forsberg utnämndes till en av matchens tre stjärnor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!