"Jag uppskattar det enormt"

IFK Norrköpings klubbdirektör Jens Magnusson har varit borta från jobbet ett par veckor på grund av en operation. På Gamla Ullevi syntes en banderoll från bortaklacken som var riktad till honom. "Att vakna upp och mötas av den bilden är bland det mäktigaste jag upplevt", skriver han.

31 juli 2019 07:00

Jens Magnusson har under den senaste tiden inte varit på kontoret på Östgötaporten. Han har istället fått följa laget från Vrinnevisjukhuset under två veckor.

– Jag har genomgått en ganska komplicerad och omfattande magoperation. Jag har fått genomgå lite olika ingrepp innan den stora operationen som var i söndags. Men allt har gått bra, och jag känner en stor tacksamhet mot all fantastisk personal som tagit hand om mig under tiden här, berättar han.

Under söndagen spelade IFK Norrköping borta mot IFK Göteborg. I den 21:a matchminuten tog IFK-supportrarna upp en banderoll med texten: "Jens Magnusson – krya på dig".

Hur känns det att få sådant positivt stöd från supportrarna?

– Det betyder oerhört mycket. Det är inte ofta jag gråter men när jag kom tillbaka till avdelningen på kvällen i söndags och såg bilderna från läktaren som många skickat till mig så gjorde jag faktiskt det. Jag uppskattar det enormt!

Tidigt på måndagsmorgonen kom ett svar från klubbdirektörens twitter för alla fina hälsningar:

"Att vakna upp efter en operation som tog hela eftermiddagen och mötas av denna bilden är bland det mäktigaste jag upplevt. Precis som ni står bakom mig när det är tufft kommer jag att stå bakom er när det blåser snålt. Tillsammans är vi IFK Norrköping! Tack!".

Vad menar du med att du och supportrarna står bakom varandra?

– Precis som de (supportrarna) står bakom mig och dessutom visar det på ett fantastiskt fint sätt så kommer jag att stå bakom dem i framtiden när det behövs. Våra supportrar betyder så otroligt mycket för både laget men också för hela klubben. När det blåser lite kalla vindar i fotbollssverige och man diskuterar insatser där man vill straffa klubbar och breda supporterskaror så gäller det att ta en aktiv roll i debatten. Det har byggts upp en supporterkultur i Norrköping som vi ska vara stolta över och det är fantastiskt roligt att se det stöd vi har vart vi än spelar. Tunavallen eller Richmond Park spelar ingen roll.

När tror du att du är tillbaka på kontoret?

– Efter operationen i söndags så känner jag mig starkare för varje dag så det går helt klart åt rätt håll nu. Det kommer ta ett tag såklart, men jag hoppas att få komma hem till helgen. Då dröjer det inte länge innan ni får se mig på "Parken" igen, säger Jens Magnusson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Olle Peterson