Han hade lagt en framgångsrik juniortid till handlingarna. Förra säsongen etablerade han sig på allvar på seniornivå och hade ett par riktigt vassa framträdanden i Dackevästen under 2018.

Mycket tydde på att det var i år det stora lyftet skulle komma.

Nu är vi här, i slutet av juli, och Joel Kling kan blicka tillbaka på allt annat än en framgångsrik vårsäsong.

– Det har verkligen inte varit roligt. Inte alls vad jag hoppats och tänkt, säger han lågmält efter att några timmar tidigare kommit hem från en kort tripp till polska Lodz.

I Maciej Janowskis frånvaro fick visserligen Kling förtroendet som lagkapten i Dackarna i några matcher. Men när resultaten uteblev, poängen kom bara sporadiskt – fick hemmasonen kliva åt sidan.

Dackarna satsade på andra förare.

– Det här är den tyngsta perioden jag haft i min karriär. Varje tisdag låg jag sömnlös. Det gick inte att sova. Man funderar hit och dit varför det inte går bra – och till slut fick jag inte ens köra. Det är klart att det är jäkligt jobbigt... och inte minst då för mig som är härifrån.

Har du fått bra stöttning under den här tiden?

– Nä, det kan jag inte säga. Tyvärr har jag fått höra en del otrevliga saker, bland annat på sociala medier. Och då blir det ännu jobbigare och man tappar i självförtroende.

Nu ser han ljuset i tunneln. Nu ser han framåt.

– Det känns bra att jag fick tre träningsdagar i Polen – och framför allt... tycker jag det funkade riktigt bra. Vi har hittat ett problem på mina cyklar som vi tror har varit boven i dramat, men jag säger inte vad det är.

– Det är ett litet fel som vi nu åtgärdat. Det känns jävligt skönt. Man har försökt massa olika saker för att hitta rätt. Jag har testat allt möjligt, men nu känns det bra igen. Sedan visst... man ska köra också.

Redan onsdag kväll är det dags. Då är det körning i Allsvenskan med Team Småland på hemmaplan. Och på lördag är det SM-final i Hallstavik.

– Jag ser fram mot att tävla igen.

Vad har du för förhoppningar?

– Ärligt talat inte så stora. Jag känner ingen som helst press på mig, som jag kanske gjort innan. Jag vill hitta glädjen igen och köra med ett leende på läpparna. Och jag brukar trivas bra på banan i Hallstavik.

Och Dackarna...?

– Självklart har jag som mål att ta plats i laget igen. Jag brinner för klubben. Jag vill avsluta den här säsongen på ett bra sätt och få ett bra avstamp inför 2020.