Kämpade till sig första segern

Mötet i division fyra mellan Rimforsa IF och Borensbergs IF FK på Åsundavallen präglades av mycket kamp. "Det var inget skönspel", säger Rimforsas tränare Erik Svensson efter 2–0-segern.

7 maj 2019 21:44

Efter att ha inlett serien med en oavgjord och två förluster var Rimforsa IF i stort behov av en seger i den fjärde omgången mot Borensberg.

– Vi kände att vi behövde ta tre poäng idag. Vi gör en svajig första halvlek där vi ligger lite för långt ifrån varandra. Vi lyckas inte låsa fast bollen riktigt så vi kan spela boll, utan det blir mycket kamp, säger Erik Svensson.

Trots att spelet inte stämde fullt ut lyckades Rimforsa ta ledningen i den 30:e minuten genom Arvid Borell. Därmed kunde hemmalaget gå till halvtidsvila med en 1–0-ledning.

Efter paus blev det bättring direkt och redan efter ett par minuter kunde Noel Jackeltoftutöka ledningen till 2–0.

– Vi pratade om att vårda bollen bättre och ligga närmre i försvaret. I andra är det inte mycket att diskutera, det är fortfarande inget skönspel men klart bättre. Det är klart rättvist att vi vinner. Samtidigt känner jag att vi har fler nivåer i det här laget. Men i dag var tre poäng viktigast, säger Erik Svensson.

Ett orosmoln inför matchen var skadorna på Tobias Lundh, Hilding Djerf och Petter Melkersson. Deras ersättare Noel Jackeltoft, Gustav Borg och David Cederholm får alla beröm av tränaren Erik Svensson.

– Det känns bra att vi har andra som kan gå in och ta chansen.

Ytterligare beröm går till Henrik Isaksson och Tobias Malmberg som var bäst i ett starkt kollektiv.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson