Kan de ge idrottspubliken nåt att glädjas åt?

Dackarna kör final mot Smederna under tisdagen och onsdagen. Ett guld skulle betyda otroligt mycket för klubben och hela lokalidrotten.

Foto: Montage

Speedway2019-09-23 20:00

Vimmerby IF:s herrar rasar ner i division 4 bara ett par år efter att de var ett division 2-lag. Klubbens damer åker ur division 1. Det har varit en jobbig period i lokalidrotten. 

Det är givetvis flera lokala lag som går bra också. BK Boston, HFK Dam, RIF dam för att nämna några. Men bland de - åtminstone fram till nu - bästa fotbollslagen är det tungt. Och det är väl ändå de bästa fotbollslagen som skapar mest känslor?

I år har de tyvärr skapat negativa känslor. Det är inte annat än tråkigt att båda VIF-lagen degraderas. 

Nu är frågan: Kan Dackarna glädja idrottspubliken istället?

Jag vet inte riktigt om samma människor bryr sig om Dackarna som Vimmerby IF. Men ett guld för Målillalaget skulle nog påverka alla. Bara känslan av att det finns framgångar i lokalidrotten. Inte bara nedflyttningsrubriker. 

Även om man inte är speedwayintresserad kanske man i alla fall knyter näven vid köksbordet när det blir klart att Dackarna tar SM-guld. Om nu Dackarna tar SM-guld. 

Jag tror att de klarar det. Gemene man tror att de klarar det. Kollega Torbjörn Allvin tror att de klarar det så pass mycket att han ska gå från Målilla till Vimmerby om Smederna vinner. 

Men det stämmer ju som den danske Piratföraren Mikkel Michelsen sa till mig i en intervju en gång: "Speedway är speedway. Det är fyra förare på banan, fyra varv och allt kan hända."

Så är det verkligen. Dackarna har bättre lag och en bättre säsong bakom sig, men i två enskilda matcher behöver inte det betyda seger. Vi får se hur det går helt enkelt. Jag vet bara en sak. Ett guld för Dackarna skulle betyda väldigt mycket för klubben och hela trakten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!