Karlsson satsar mot SM i ny bil

Vimmerby MS Victor Karlsson har bytt Ford mot en Toyota Corolla när han och kartläsaren Jonas Magnér inleder årets SM-säsong i Ludvika den 26 januari.

Victor Karlsson har bytt Ford mot Toyota.

Victor Karlsson har bytt Ford mot Toyota.

Foto: HANS EDVARDSSON

Rally2019-01-15 17:45

Victor Karlsson har fått tag i en kraftfullare bil när han tar sats mot säsongen i den tvåhjulsdrivna trimmade SM-klassen.

– Toyotan är väldigt konkurrenskraftig, och vi ser fram emot ett läroår i den supertuffa klassen. Vi kommer inte starta säsongen med några större mål, utan vi får se hur långt vi räcker till i den här klassen, säger Victor Karlsson inför SM-premiären, som inleds med Bergslagsrallyt i och omkring Ludvika den 26 januri, med 45 anmälda ekipage i klassen.

Karlsson och hans kartläsare Jonas Magnér värmde upp inför SM med att åka till klassisk rallymark i värmländska Torsby för att testa och känna på den nya bilen. Under fredagen kördes enbart tester, medan man under lördagen deltog i tävlingen Finnskogsvalsen. Tävlinen kördes över fem specialsträckor, två på förmiddagen och tre i mörker på eftermiddagen.

VMS-föraren inledde starkt i den nya bilen, och låg trea i den tvåhjulsdrivna klassen efter de två inledande specialsträckorna. Men den första kvällsträckan, tävlingens tredje, uppstod problem som tätkänningen försvann.

– Vi fick bekymmer med bromsarna, och blev tvungna att stanna och reparera bilen i 21 minuter. Det var en tråkig avslutning på en lyckad inledning av tävlingen. Men bilen kändes riktigt bra att köra, och vi hittade en fin känsla snabbt, säger Victor Karlsson.

– Men nu ser vi fram emot Bergslagsrallyt, där vi kommer att köra vårt race, så får vi se hur högt det räcker till i resultatlistan, fortsätter Victor Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!