Karlsson gjorde en imponerande jaktstart i Östersund på söndagen, och med andra bästa tid för dagen klättrade hon från 19:e till 13:e plats. Men efter två etapper av Ski Tour är det sluttävlat för 20-åringen i den svensknorska minitouren. Härnäst reser hon söderut för att ladda batterierna med världscupen i finländska Lahtis som nästa mål.

Nu ska jag till Seefeld med Maja Dahlqvist. Vi ska ladda batterierna och komma formstarka till Lahtis, säger Frida Karlsson.

Karlsson gjorde comeback förra helgen efter ett två månader långt uppehåll – hon stoppades från tävling efter att inte ha klarat landslagets hälsokontroll – och Dahlqvist har haft en tung säsong.

I Seefeld ska de träna, samla energi och suga åt sig av de vackra minnena från den österrikiska orten. Det var där som Frida Karlsson i fjol slog igenom med tre VM-medaljer, en i varje valör, och där som Maja Dahlqvist tog guld i sprintstafett.

Vi blir där en vecka. Det är exakt samma vecka som vi var där i fjol under VM, och det har vi ju goda minnen ifrån. Jag hoppas på lika gött väder och jag tror att det blir riktigt kul, säger Frida Karlsson.