Friidrott Den svenske gångaren Perseus Karlström siktade högt inför de japanska mästerskapen i gång som avgjordes natten till söndag svensk tid i Kobe. Inför 20 kilometersloppet, där han ställdes mot världens bästa gångare, inklusive världsettan och VM-guldmedaljören Toshikazu Yamanishi, sade han till TT att han skulle försöka sätta världsrekord.

Om det känns bra där och om förhållandena är bra på tävlingsmorgonen kommer jag att sikta på ett seriöst försök att sätta världsrekord faktiskt. Det ska bli riktigt kul, sade han till TT i veckan.

Men även om förhållandena, tolv grader och lätt regn, var gynnsamma blev det inget rekord för Karlström, enligt Svenska gång- och vandrarförbundet. Det nuvarande världsrekordet på 1.16.36 som innehas av japanen Yusuke Suzuki var aldrig i fara under tävlingen i Kobe.

Loppet vanns av japanen Toshikazu Yamanishi på tiden 1.17.34. Perseus Karlström gick in på fjärde plats med tiden 1.19.33, vilket är hans tredje bästa tid på sträckan, enligt Svenska gång- och vandringsförbundet.