Glädjen efter otroliga körningen: "Helt enorm"

Kartinglöftet Ludvig Fransson imponerade stort i helgen. 14-åringen slutade på åttonde plats i en stor tävling i Kristianstad. "Jag fick nästan nypa mig själv i armen", säger pappan Pierre.

Ludvig Fransson slutade på åttonde plats och hade snabbast varv i finalen i Kristianstad.

Ludvig Fransson slutade på åttonde plats och hade snabbast varv i finalen i Kristianstad.

Foto: Privat

Karting2022-05-23 18:00

Champions of the Future. Så heter kartingtävlingen som kördes i Kristianstad i helgen. Ludvig Fransson från Hultsfred fanns på plats, tillsammans med pappan Pierre. 

– Det är en internationell serie som körs 14 dagar inför EM. Det är i stort sett samma förare och samma bana som i en EM-deltävling, så man kan kalla det för ett inofficiellt EM, säger Pierre Fransson. 

Och det gick verkligen över förväntan. 

Ludvig Fransson, som körde i klassen OK-Junior, slutade på 27:e plats i kvalet och tog sig till final, där de 36 bästa fick köra. 

Hur gick tankarna inför finalen?

– På förhand så sa jag att tar vi oss till final så får vi vara oerhört nöjda. Jag kände mig ganska nöjd och belåten då, men chauffören hade bestämt sig för annat, skrattar Pierre.

14-åringen körde extremt bra i finalen och tog sig fram och upp i fältet. 

– Helt enorm körning. Han tog till slut 19 platser, hade bästa varvtid av alla och blev även bästa svensk i fältet, säger pappan efter sonens åttondeplats. 

– Jag fick nästan nypa mig själv i armen. Ludvig var också överlycklig och det var nästan sentimentalt från både mig och honom när han kom i mål. Det var overkligt.

Om nio dagar väntar den officiella EM-deltävlingen i Kristianstad.

– Vi får vara jättenöjda om han kommer till final, det är så små marginaler. Men han har nu visat att han har en otrolig förmåga när allt stämmer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!